Sungate

bytcan.sk - SungateV dnešnom dieli predstavovania bytčianských hudobných formácií by so Vám rád predstavil skupinu, krorej hudobná produkcia sa nedá len tak ľahko prehliadnúť. Osobne ma veľmi zaujímalo, čo plánuje do budúcna, ale aj na čo je hrdá a čo ju trápi. Rozhodol som sa preto osloviť jej polovicu jadra Gabrieliusa.

 

Ahoj Gabrielius, mohol by si všetkým, ktorí Sungate nepoznajú v krátkosti vašu kapelku predstaviť?

Tyr Na Nog Jeff! Dlho Nebolo o nás počuť že :-}? Ani som si to tak neuvedomil ako ten čas letí ale čo je to oproti nekonečnosti vesmíru. No myslím že našich poslov netreba predstavovať ale pre upresnenie SUNGATE je formácia ktorá bola založená mojou maličkosťou {ex-Behemot ,Burning Coluds}, klávesakom Kung´c {ex- Fucking World} a bývalým gitaristom Michaliom {ex-Burning Colouds} v roku 1999 na jeseň. Postupom času sme začali priberať nových členov medzi ktorých si patril aj ty čož bola rozhodne zaujímavá skúsenosť.

Podľa vašich stránok máte nového povolávača hromov (pre nezasvätených bubenníka) JURI-ho. Znamená to že SunGate bude svoje proroctvo opäť odovzdávať všetkým priaznivcom?

No to je zaujímavá otázka. Počas tohto hyber spánku kedy sme odovzdávali naše skúsenosti a poznania ďalej, sme taktiež nasávali nové informácie a snažili sa vynoviť a opäť zoskupiť našu formáciu do stavu ktorá by bola schopná pokračovať v odovzdávaní našeho posledného posolstva ktoré ukončí hviezdnu dráhu ľudského pokolenia. Juri mal byť nástupca ničiteľa Devila ale smola. Na naše nešťastie sa znenazdajky zjavil na opačnej strane Európy kde ho prehovorili na cirkevné lákadla číže prachy. Jednoducho z neznámych príčin začal pracovať. Asi trpel fóbiou bez lováčka. Samozrejme sme museli siahnuť po starých dobrých osvedčených systémoch aby sme mohli dokončiť naše poslanie.

Vaša produkcia mala vždy iba prívržencov, alebo iba odporcov. Neexistoval žiaden stred. Odporcovia kritizovali neprítomnosť vokálnych liniek. Na mieste je otázka, plánuje Sungate do budúcna vokál?

Jaj jaj toľko zvedavosti ale kto sa veľa pýta veľa sa dozvie. No akurát ten kto veľa vie dlho nežije :-}. Nuž našich odporcov veľmi ľúbime a pozdravujeme bez nich by to asi ani nešlo :}. Ale dúfam že stále vedia čo nám môžu. Čo sa týka tých vokálnych liniek si myslím že nechajme sa prekvapkať a uvidíme čo nám univerzum ponúkne to odovzdáme. Ale rozhodne budete prekvapený. Poslovia SUNGATE budú rozhodne vynovení a ako vždy nápadití , melodickí tvrdší a samozrejme unikátni

 

Prezraď nám teda, aká zostava momentálne tvorí Sungate?

V momentálnej situácii v akej sa SUNGATE nachádza sú už stáli a dúfam jediní skutoční členovia ale vieš čo nechaj sa prekvapiť všetko sa dozviete na našom ďalšom albume na ktorom sa už pracuje a takmer už je hotový a kto by nevydržal tak na našich stránkach www.sungate.sk

 

bytcan.sk - SungateSte kapela, ktorá má za sebou nemalú koncertnú činnosť, aké koncerty vás najviac potešili, ktoré naopak najviac sklamali?

Tých koncertov bolo naozaj veľa. Sám vieš že bolo toho naozaj moc a preto niektorý členovia nestíhali. Čo sa týka potešenia tak nás tešil naozaj každý koncert i keď dopadol ako dopadol. Ale ak chceš vedieť ktorých si asi najviac vážime tak nás tešila účasť na jednom z najväčších undergroudových akcii a to bol a stále je Brutal Assault, a určite ešte zopár ďalších ale nebudeme robiť nikomu reklamu. A čo nás najviac sklamal je asi posledný ročník Súľov Rock Show ktorý bol totálnym fiaskom kde sme mali nemalé problémy nie len kvôli organizácií však vieš, nerád by som o tom hovoril.

 

 

Minulý rok ste odohrali zopár koncertov a znova ste sa odmlčali. Znamená to že pripravujete niečo nové, čím by ste znova šokovali metalový svet?

Áno máš pravdu. Povedzme že to bolo skúškové obdobie nás samých a taktiež skúška ľudí na overenie či sa naše nové posolstvo ujme. Na naše prekvapenie ľudia na nás nezabudli a dokonca boli nadšený z nového materiálu ktorý je takmer hotový.

Váš prvý album Twilight of the Babylon Gods zamútil metalové vody. Stali ste sa veľkým prekvapením. Tento album vznikol ako koncepčný album, prezraď koľko vznikal, čo vyjadruje.

sungate03 Vznikal za veľmi podivuhodných okolností a doslovne na kolene bez nejakého profesionálneho prístupu alebo náradia :}. Pracovalo sa na ňom ani nie pol roka. Bolo to naozaj šialené ako sme niečo také mohli dokázať za takých podmienok. Jednoducho bomba . Má určite svoje nedostatky ale to má každý diamant a každá vec na tomto posratom svete. Podľa mňa je výborné. Keby každý vedel ako naozaj vznikalo bol by každý v šoku. Podľa mňa je veľmi dobré. Čo sa týka vyjadrenia tak to už som spomínal v niektorej otázke pred tým. Ale myslím že vätšina ľudí pozná asi čo vyjadrujú naše posolstvá.

Po roku prišiel ďalší koncepčný album Neverending Silence Of The Pompee. Ako vznikal tento album?

To bolo tak tiež zaujímavé preto lebo SUNGATE vynovený a obohatený o nových členov ktorý mali už určité skúsenosti s muzikou a mysli že pre tú hudbu boli originálny. Zažili sme kopec srandy aj kopec mrzutosti ale môžem povedať že to je a stále bude i keď má nejaké chybičky krásy vynikajúce album.

Oba albumy pojednávajú o úpadku civilizácií. Je to určite téma o ktorej je treba rozprávať a učiť sa predchádzať rovnakému osudu. Prečo Ťa fascinujú akurát príbehy stratených civilizácií? Myslíš že ľudstvo je nepoučiteľné?

Presne sám si si odpovedal. ANO ĽUDSTVO JE NEPOUČITEĽNÉ !!! A zato ako sa správa k prírode a sami k sebe budú alebo povedzme že viac menej už sú potrestaný. Čo docela vyjadruje aj môj postoj k ľuďom. Ako stále hovorím “Prajem vám príjemnú cestu a dlhodobý zážitok LÍSTKY UŽ MÁTE KÚPENÉ !!! Vieš ľudstvo stále skúma a vynovuje ,objavuje a stále chce niečo viac čo má. Neuspokojí sa s tými horami a kopami čo má chce mať viac a viac. Staroveké civilizácie boli na určitej úrovni a myslím že nie malej a pritom nepotrebovali ani bomby ani pesticídy ani E421 alebo E450 vlastne načo o tom polemizujeme nie som tu nato aby som dával rozumy poďme ďalej…..

Kto, alebo čo Vás pri tvorbe inšpiruje? Skladby vznikajú na napísaný príbeh, alebo príbeh sa prispôsobuje hudbe?

No toto by si sa divil. Nebudem to rozoberať do podrobnosti ale našou inšpiráciou sú naše skúsenosti a špetka prírody. Všetky príbehy v znikajú spontánne a nezávisle na sebe od textou .

Všimol som sí že na nových stránkach hovoríš o naplnení proroctva zeme Sur Du Ha-Ak. O aké proroctvo pôjde tentokrát?

Naozaj si veľmi veľa zvedavý ale musím ťa poopraviť nejde o naplnenie proroctva zeme Sur Du Ha-Ak ale ide o knihu Sur Du Ha-Ak je to kniha proroctiev….ale o tom inokedy. Je to vlastne proroctvo na ktoré sa už veľmi dávno zabudlo a ktoré sa opäť znova zjavilo v našich mysliach. Je to ako kliatba ktorá zachváti každého smrteľníka. Vlastne je to veľmi zdĺhavé aby som to tu rozpisoval. Počkajte si na ďalšie album SUNGATE . Ak sa mi podarí čo plánujeme tak k bookletom by mala byť aj priložená malá knižka ktorú raz vydám bude to bohovský trhák :-}} Niečo ako Heryho Foter

Pre neznalých, čo znamená pozdrav Tyr Na Nog?

Pýtalo sa ma to viac ľudí ale prečo nie…Znamená to Buď pozdravený….ale patrí to k množnému číslu je to prispôsobené na určitú vetu ktorú som v sunul do textov. Pracujeme aj na slovníku ktorý bude priložený k textom bude to určite zaujímavé pre každého. S niečím takým ste sa určite nestretli zaručujem :-]

Ak, tak kedy vznikne nové album SunGate? Môžeš nám prezradiť nejaké detaily?

No to si presne uhádol asi nie. Už nebudeme ako kedysi. Necháme vás napnutých až do konca. Myslím že to naozaj bude stáť zato. Môžem povedať akurát to že sme skoro pri konci tvorenia tohto materiálu.

Aké plány má SunGate do najbližšej, poprípade najvzdialenejšej budúcnosti?

… koncertovať , koncertovať, koncertovať nahrať album a znova koncertovať, koncertovať atď. Všetko sa dozviete na našich stránkach.

Ďakujem, že si nám odpovedal na otázky ohľadne SunGate a vecí s ním spojených. Ja by som sa rád opýtal aj na tvoj názor na ostatné bytčianske hudobné zoskupenia.

Ano, ano máme v Bytči nejaké ako si to nazval hudobné zoskupenia a tým to pre mňa končí. To si nechám pre seba Sorry.

Ako hodnotíš spoločenský život mladých v našom meste?

HA HA HA Jedna otázka lepšia ako druhá.

Pod tvojimi krídlami vznikal aj DragonFest v Súľove, ale žiaľ posledný ročník sa nevydaril. Myslíš že nemá zmysel organizovať letné festivaly v Bytči a jej okolí?

Zmysel to má vždy ale ako to dopadne a kvôli komu jednoducho nech sa každý zamyslí. Veď som nedávno počul že sa niečo ide organizovať na Bytčianskom ihrisku. Ja to stále vravím keď nie sú posraté konexie a protekcie tak to v tomto skurvenom meste nejde. Nenadarmo sa vravý že ruka ruku myje že Jeff!

Takže ďalší ročník už neplánuješ?

Nechajme sa prekvapiť . Možno až tu bude viac otvorených ľudí a hlavne bude pre koho. Ale myslím že nikto sa sa o to postará nie . Určitý ľudkovia vedia kam zatlačiť alebo koho podliezť alebo komu vylízať :-] Dúfam že môžem byť otvorený. (POZN.: … kľudne môžeš, ale z vlastnej tohto ročnej skúsenosti viem, že nemusíš nič podliezať ani nič iné vylizovať, stačí ak si človek stojí za slovom a dodrží to čo šľúbil)

Od hudby by som sa rád dostal k ďalšej téme internetová prezentácia. Bez nej si v dnešnej dobe už nevieme život ani predstaviť. Sungate má na svojich stránkach niektoré sekcie stále vo výstavbe. Pripravujete aktualizácie?

Určite a bude to už onedlho . Kľúčom toho bude naše ďaľšie album…

Zaujíma ma aj tvoj názor na naše stránky www.bytčan.sk. Myslíš že má zmysel propagovať dianie v Bytči?

Hm.. spýtam sa takto pre koho a čo sa tým zmení? Tý čo sú hore zostanú hore a tý dole zase len tam. Najskôr treba začať od seba samých a vedenia čo ty nato ako objektívny redaktor a majiteľ stránky na ktorú môžeš aj nemusíš dať čo potrebuješ nie :-}? (POZN.: na túto stránku môže každý pridať obsah, jedinou podmienkou je aby tématicky zapadal.). Potrebuješ niečo vybaviť 0 bodov potrebuješ z organizovať 0 bodov . Pokiaľ nemáš nejakú známosť alebo protekciu nemáš šancu vybaviť ani posratú skúšobňu nie to ešte poriadnu akciu. Veď to poznáš dobre sám. (POZN.: áno poznám, stačilo si podať na MÚ žiadosť a ísť na zastupiteľstvo.) Chceš sa dohodnúť nik ta neberie na vedomie a preto im posielam veľké FUCK….

Ďakujem za rozhovor, nech sa páči tu máš priestor pre svoju záverečnú reč.

Aby sme neboli stále taký smutný mam tu pre vás čo som objavil na jednej nemenovanej stránke. Je to rozlíšenie hudobných štýlov. Mne osobne sa to docela páči.

 

Situace: V hradu hlídaném drakem je uvězněna krásná princezna. Tady je příběh, jak to dopadne, když tam dorazí různí metalisti coby rytíři.

Progressive… metal: Metalista přijede s kytarou a zahraje 26 minutové sólo. Drak se z nudy zabije sám. Metalista dorazí do princezniny ložnice, zahraje další sólo s použitím všech technik a melodii, které se naučil v posledním roce na konzervě. Princezna uteče a vydá se hledat heavy metalistu.

Glam… metal: Metalista přijede, drak se začne smát, když uvidí jeho zjev a nechá ho projit dovnitř. Pote, co vejde do hradu, ukradne princezně makeup a začne natírat hrad nádhernou růžovou barvou.

Nu… metal: Metalista dorazí v Hondě Civic a pokusí se bojovat s drakem. Jenže uhoří, když jeho debilní pytlovité oblečení chytne plamenem.

Redneck metal (Kabáti):.. když draka vožerou a poblejou tak jdou pro vidle a kydají hnůj….

Power metal…Metalista přijede na bílém jednorožci, unikne drakovi, zachrání princeznu a pak se s ni miluje v kouzelném lese.

Speed metal…Metalista se přiřítí takovou rychlostí, že si ho drak ani nevšimne, ojede princeznu tak rychle, že si toho princezna ani nevšimne, a zase zmizí takovou rychlostí, že si ani nevšimne že někde byl.

Thrash metal…Metalista přijede, bojuje s drakem, zachrání princeznu a ojede ji.

Heavy metal…Metalista přijede na harleji, zabije draka, dá si pár piv a ojede princeznu.

Folk metal… Metalista přijede s přáteli, kteří hrají na akordeony, violy, flétny a spoustu dalších podivných nástrojů, drak usne (ze všeho toho tancování a halekání). Pak všichni odjedou…..bez princezny.

Viking metal… Metalista připluje na drakkaru, zabije draka svoji velkou sekyrou, stáhne ho z kůže a sní. Znásilní princeznu k smrti, ukradne její věci a před odjezdem zapálí hrad.

Death metal… Metalista přijede, zabije draka, ojede princeznu, zabije ji a odjede.

Gothic metal…Metalista přijde velmi pomalu, je celý v černém, s drakem je kámoš takže ten jej pustí do hradu. Princeznu oblče do černých šatů a položí ji do rakve kde ji velmi pomalu ojede. Potom uspořádá na hradě výstavu černých obrazů a beze slova odejde.

Mystic metal… Metalista se vynoří z magického kruhu před drakem. Ten se tak lekne že se posere a uteče. Pomocí zaklínadel ojede princeznu vysoko ve vzduchu nad hradem, nechá ji tam viset a zmizí.

White metal… Metalista přijde se dvěma ministranty k hradu, slouží mši a obrátí draka na katolickou víru takže ten již nikdy nikoho nesežere a všechny miluje. Najde princeznu, ojede ji, potom se pomodlí desetkrát „zdrávas“ a je mu odpuštěno. Nakonec udělá z princezny jeptišku a odtáhne ji do kláštera.

Black metal…. Metalista dorazí o půlnoci, zabije draka a nabodne ho na kul před hradem. Potom ojede análně princeznu, vypije její krev během rituálu předtím, než ji zabije. Pak ji nabodne na kůl vedle draka.

Gore metal… Metalista přijede, zabije draka a rozhází jeho vnitřnosti před hradem, ojede princeznu a zabije ji. Potom ji znova ojede, rozpáře břicho a sni její vnitřnosti. Potom to, co zbyde, ojede ještě jednou, spali mrtvolu a taky ji ojede ješte jednou – teprve pak odjede.

Doom metal… Metalista přijede, spatří jak je drak obrovsky, pomysli si, ze ho nemůže nikdy přemoct, potom propadne depresím a spáchá sebevraždu. Drak ho sni a princeznu si dá jako dezert. A to je konec smutného příběhu.

 

 

DOUFÁM ŽE NYNÍ JIŽ MÁTE NAPROSTO JASNO V TOM CO POSLOUCHATE!!!

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky