Na RockstoneFeste bolo počuť strelbu !

bytcan.sk - Na RockstoneFeste bolo počuť strelbu !To je titulok, čo? Ruku na srdce, určite Vás ihneď zaujal. Áno titulok hodný bulváru, článok bulváru neprospievajúci ba priam bulvár zosmiešňujúci.

Asi tak by som v skratke mohol nazvať môj článok, v ktorom by som chcel zosumarizovať tohtoročný Rockstone Fest. Samozrejme titulok som nevybral len tak náhodou, všetko sa budem snažiť v článku vysvetliť.

Tak a máme to za sebou..

… nebojím sa neskromne povedať najväčšiu kultúrnu akciu roka v Bytči, druhý ročník už spomínaného festivalu. Nechcem Vám písať ako na festivale bolo, čo bolo dobré, čo naopak nie, čo by sa malo zlepšiť…

Ani tak úplne nemôžem, pretože som nebol prítomný ako návštevník, poslucháč. Preto Vám nedokážem opísať festivalovú atmosféru z pohľadu návštevníka užívajúceho si dobrého počasia, pohody, všade prítomného občerstvenia, ale hlavne interpretácie hudobných diel svojich obľúbencov, či naopak neobľúbencov. Verím, že tohto všetkého si Tí, ktorí sa rozhodli na festival prísť prežili dosýtosti.

Kto organizoval niekedy kultúrne podujatie určite vie, koľko práce a odhodlania vyžadujú prípravy a logistika celého takéhoto podujatia. Snahou každého organizátora je (alebo aspoň by malo byť) vytvoriť také podmienky pre návštevníka podujatia aby sa vrátil aj na ďalší rok, aby bol jednoducho spokojný a aby odchádzal len s pocitom príjemne prežitého dňa. Viem nikdy sa to nedá na 100%, jednoducho sme mysliace tvory (našťastie) a každý máme iný názor, ale pevne verím, že sa nám tento rok opäť podarilo potešiť všetkých kultúru chtivých návštevníkov.

Na RockstoneFeste bolo počuť strelbu !

Tu by som sa rád dostal k titulke tohto článku. Naše mesto, vlastne skôr niektorí jeho obyvatelia sú veľmi špecifický tým, že dokážu každý skutok, každé snaženie sa prekrúťiť do úplne iných rozmerov a urobiť tak nie z komára somára, ale z výmyslu minimálne desaťmetrového slona.

Ale konkrétne však. V nedeľu pri po-festivalovej logistike, zahŕňajúcej upratovanie areálu od odpadkov, balenie lavíc, stanov, rozoberania plotov (tento rok 250m prenosného plota!), atď.., som sa dozvedel že sa na festivale strieľalo!!

„Vážení spoluobčania“ je to absolútny nezmysel, výmysel závistlivca, neprajníka, človeka absolútne neznalého pomerov a určite nie návštevníka nášho festivalu. Inak si to vysvetliť neviem.

Snáď asi zvýšeným počtom policajných hliadok… áno, ak ste videli zvýšený počet policajných hliadok (celkovo 14 hliadok a 2 psovodi), je to len z toho dôvodu, že sme o pomoc policajný zbor oficiálne požiadali. Dôvody sú snáď jasné – ochrana obyvateľov a ich majetku.. Aj týmto by som sa chcel poďakovať predstaviteľom policajného zboru za ochotu a spoluprácu.

Alebo je to snáď zvýšeným počtom hliadok Mestskej Polície (celkovo 8 príslušníkov MP)? Z rovnakého dôvodu – ochrana majetku mesta, ochrana návštevníkov festivalu, pomoc pri zabezpečení hladkého priebehu festivalu. Tu by som rád vyslovil ďalšie poďakovanie – veľmi pekne ďakujeme za pomoc!

Hliadky mestskej polície pracovali v súčinnosti s SBS službou. Možno sa Vám ich počet zdal až prehnaný, ale verte, jednoducho nechceme nechať nič na náhodu. To že svoju úlohu „bezpečnostné zložky“ zvládli na jednotku je absolútne bez debaty. Tu prichádza v poradí moje tretie poďakovanie za dobre odvedenú prácu.

Ďalej by som sa chcel veľmi poďakovať vedeniu mesta, mestským poslancom – za pomoc, ochotu, ústretovosť a flexibilitu pri snahe o organizovanie festivalu. Tu je na mieste odkázať všetkým tým, ktorí sú večne nespokojný s tým že sa nič v Bytči nedeje – skúste to ! Ak máte jasnú predstavu a viete ju obhájiť určite niečo dosiahnete ! Budem sa opakovať, ale veľmi rád – ĎAKUJEME !

bytcan.sk - Na RockstoneFeste bolo počuť strelbu !

V neposlednej rade chcem poďakovať všetkým, ktorí nám pomohli finančne. Všetkým sponzorom, priateľom – faktom je, že bez Vás by sa festival nikdy neuskutočnil !

Je veľmi ťažké zohnať financie na podujatie takýchto rozmerov, ale sami ste sa mohli presvedčiť z množstva našich reklamných a mediálnych partnerov – ide to!

Samozrejme stojí za tým jedenásť mesiacov príprav, ale hlavne ochoty pomôcť kutúre na bytčiansku, zviditeľniť naše mesto v pozitívnom slova zmysle. Ďakujeme všetkým a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu do ďalších rokov.

V neposlednej rade by som chcel poďakovať všetkým, ktorí nám pomohli bez nároku na finančnú odmenu, ktorí zdieľali naše nadšenie a zápal. Viem nebolo to ľahké, príprava takéhoto podujatia je jedna veľké drina, ale… oplatilo sa, čo Vy na to?

Z našej strany môžem len povedať, že naša drina sa naozaj oplatila. Vidieť spokojných návštevníkov, spokojných účinkujúcich, to je to čo naozaj poteší a posunie ďalej v odhodlaní pokračovať v ďalších ročníkoch. Viem, trošku nám situáciu skomplikovalo počasie, ale žiaľ to je to jediné, čo sa nedá vôbec naplánovať.

Preto moje posledné poďakovanie patrí Vám, návštevníkom Rockstone Vševed Festu 2oo8. Dúfam, že sme rady spokojných poslucháčov dobrej hudby rozšírili a uspokojili tak Váš hlad po podobných podujatiach.

Ešte raz, ĎAKUJEME..

rockstone2

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky