Pozvánka na výstavu Medzi nami

Bytcan.sk - Medzi namiMedzi nami je názov výstavy mladých bytčianskych výtvarníkov Evy Ciesaríkovej a Marcela Huljaka, ktorá je od 22. septembra nainštalovaná v Sobášnom paláci v Bytči. Obaja autori majú za sebou niekoľko spoločných projektov. Pred desiatimi rokmi už v Sobášnom paláci vystavovali, no neskôr sa ich cesty rozišli. Výstavou Medzi nami prezentujú autori spoločné myšlienky na umenie ako i na  svet prostredníctvom svojich fotografií, malieb, grafík a kresieb. Veria, že aj touto výstavou posmelia mladých umelcov z Bytče a okolia a aj oni sa rozhodnú prezentovať svoje umelecké diela. Špeciálne k výstave boli vytvorené aj plastiky, ktorých autorom je Roman Valach.

Inštalácia výstavy „Medzi nami“ je predlžená do 18. novembra 2011. Výstavu si môžte pozrieť denne od utorka do nedele v čase od 09:00 – do 17:00 hod.  Jednotlivé vstupy si naplánujte každú pol a celú hodinu. Posledný vstup je o 16:30 hod. a obedňajšia prestávka je od 11:30 do 12:00 hod. Sobášny palác v Bytči je otvorený aj počas sviatkov 1. a 17. novembra 2011.

Autori Vám aj touto cestou chcú poďakovať za vašu priazeň. Tých, ktorí si ešte nenašli cestu do Sobášneho paláca v Bytči, srdečne pozývajú. Dokonca ak máte záujem, môžte si vystavené diela zakúpiť a podporiť tak autorov.

Pozrite si tiež profil na facebooku. Kontakt na autorov: medzinamiby@gmail.com

Fotogaléria z výstavy

Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami
Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami
Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami Bytcan.sk - pozvánka na výstavu Medzi nami

Predstavujeme autorov

Eva Ciesaríková

 sa narodila v Žiline v roku 1980. Základné vzdelanie získala na základnej škole v Bytči, popri ktorej navštevovala hudobnú školu, neskôr spevácky a výtvarný krúžok.

Nakoľko ju zaujalo umenie, po záverečnej skúške na strednej odbornej škole odevnej v Púchove začala študovať na škole úžitkového výtvarníctva v Lednických Rovniach odbor maľovanie a leptanie skla. Táto škola jej priniesla veľa skúseností. Talent, zručnosť a vedomosti rozvíjala štúdiom u uznávaných výtvarníkoch, ako sú Mgr. Art. Paľo Macho, Mgr. Art. Patrik Illo, Mgr. Art. Iveta Bencová a Akad. Soch. Jozef Kolembus. Popri štúdiu získala ocenenie za maľbu vo výtvarnej súťaži v Púchove a prvé miesto Považskej knižnice a MO Matice slovenskej v regionálnej súťaži literárnej tvorivosti.

Po ukončení maturitného ročníka navštevovala Univerzitu Mateja Bela, fakultu humanitných vied v Banskej Bystrici, odbor výtvarná výchova / francúzsky jazyk. Štúdium nedokončila, naďalej sa však venovala tvorivej práci. Spolupracuje s viacerými kreatívnymi a reklamnými agentúrami. V súkromí zostáva verná umeniu a svoje obrazy prezentuje na výstavách.

Aktuálna výstava „Medzi nami“ v sobášnom paláci v Bytči prezentuje jej pätnásť malieb na ktorých prevažuje technika akrylu a tušu, pričom témy čerpá z fantázie. Desať vystavených fotografií zachytáva tunely z jej ciest za posledné tri roky, ktoré sú dotvorené v grafickom programe photoshop.

• 1999 Obrázky / výstava obrazov s Marcelom Huljakom / Sobášny palác Bytča
• 2000 ŠÚV / výstava záverečných prác – maľba na sklo / dom kultúry, Lednické Rovne
• 2001 Piknik / výstava obrazov s Marcelom Huljakom / Sobášny palác Bytča
• 2003 Výstava kresieb a malieb / výstava obrazov s bratom Vladimírom Ciesaríkom / Bristol café Bytča

Marcel Huljak

sa narodil v Žiline v roku 1978. Základné vzdelanie získal na základnej škole v Bytči, popri ktorej navštevoval výtvarný odbor ZUŠ v Bytči pod vedením p. Molčikovej.

Keďže sa chcel umeniu venovať aj naďalej, strednú školu začal študovať na Strednej umeleckej škole scénického výtvarníctva v Bratislave v odbore Umelecko – remeselné spracúvanie dreva a rezbárstvo. Táto škola mu priniesla množstvo umeleckých skúseností, vedomosti a remeselnej zručnosti. Práve na tejto škole začal prvýkrát experimentovať s fotografiou a fotografickými technikami. Popri štúdiu na strednej škole navštevoval Kurz kreslenia a výtvarných technik v Bratislave. Po ukončení strednej školy pracoval niekoľko rokov v odbore, ktorý vyštudoval.

Vysokú školu absolvoval v roku 2009 na Žilinskej Univerzite na katedre Mediamatiky a Kultúrne dedičstvo v odbore Dokumentácia kultúrneho dedičstva. Ako fotograf externe spolupracoval a spolupracuje s viacerými periodikami. Taktiež spolupracuje na projektoch ZUŠ v Bytči. V súkromí sa naďalej venuje umeniu a svoje obrazy a fotografie prezentuje na výstavách.

Na aktuálnej výstave „Medzi nami“ sa predstavuje výberom grafik a kresieb z obdobia rokov 2002 až 2011 a výberom tematických fotografií, ktoré mapujú tanečné vystúpenia ZUŠ Bytča za posledných 5 rokov. V jeho tvorbe sa tematický prelína „Príroda, Človek a Pohyb“.

• 1999 Obrázky / výstava obrazov s Evou Ciesaríkovou / Sobášny palác Bytča
• 2001 Piknik / výstava obrazov a fotografií s Evou Ciesaríkovou / Sobášny palác Bytča 
• 2003 Live / výstava fotografií / Bristol café Bytča
• 2004/2005 Osvienčim / výstava fotografií so Stanom Michalíkom / Múzeum židovskej kultúry v Žiline
• 2005 Live 2 / výstava fotografií / Bristol café Bytča
• 2007 Made in Dance / výstava fotografií / Bristol café Bytča
• Fotografie ako súčasť podujatí ZUŠ Bytča

 

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky