Štrajk učiteľov škôl a školských zariadení

Strajk ucitelovNa základe oznámenia Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku o vyhlásení celozväzového štrajku od 26.novembra 2012, mesto Bytča oznamuje občanom.

 

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Bytča

  • Materská škola, Dostojevského,
  • Materská škola, Hurbanova,
  • Materská škola, Hliník nad Váhom,
  • Materská škola, Hrabové,
  • Materská škola, Pšurnovice

 – vyhlásený štrajk podporujú, ale materské školy sú v prevádzke a poskytujú výchovno-vzdelávaciu činnosť deťom i počas vyhláseného štrajku.

Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta

  • Základná škola, Ulica mieru
  • Základná škola, Ulica Eliáša Lániho

sa aktívne zapájajú do vyhláseného štrajku a školy od 26.novembra 2012 prerušujú vyučovanie až do odvolania.

Snahou mesta je, tak ako zdôraznilo aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, aby štrajkom netrpeli hlavne deti. Preto ponúka pre školákov alternatívny program, ktorý pripravili Základná škola na Ulici mieru v Bytči a Centrum voľného času v Bytči.

  • Pre žiakov je otvorený školský klub detí od 7,30 hod. do 13,00 hod.
  • Centrum voľného poskytuje záujmovú činnosť bez prerušenia.

Ukončenie štrajku bude zverejnené v masmédiách ako i na internetových stránkach základných škôl a mesta.

Zdroj: Foto: TASR

ŽS Mieru – vyhlásenie pre rodičov

Vážení rodičia,
Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku vyhlasuje celozväzový štrajk. Zamestnanci školy sa pripájajú k štrajku, ktorý sa začne 26.novembra 2012. Štrajk sa realizuje prerušením práce zamestnancov školy, z toho dôvodu bude od pondelka 26.novembra 2012 až do odvolania prerušené na našej škole vyučovanie. Ukončenie štrajku bude zverejnené v masmédiách, v mestskom rozhlase a na internetovej stránke školy . Žiakov stravujúcich sa v školskej jedálni sme odhlásili zo stravy počas trvania štrajku. Pokiaľ majú rodičia záujem o to, aby sa ich dieťa stravovalo v školskej jedálni počas štrajku, je potrebné, aby sa individuálne prihlásili na stravu. Školská jedáleň bude v prevádzke.

Pre žiakov, ktorých rodičia majú problém so zabezpečením dozoru detí počas doobedia, bude otvorený školský klub detí v núdzovom režime. Do školského klubu detí je potrebné sa prihlásiť individuálne osobne alebo telefonicky na čísle 0915 989 447 do piatku 23.11.2012 do 10:00 hod. Školský klub bude v činnosti od 7:30 hod. do 13:00 hod. 

V Bytči dňa 22.11.2012  Mgr. Rudolf Takáč (riaditeľ školy)

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky