Futbal v Bytči, náhoda či opakovanie?

Futbal v BytčiNáhoda alebo sa niečo opakuje? Pred dva a pol rokom sa Bytča ocitla v 5. lige a začalo sa prakticky odznova s tým, že sa buduje klub a A-mužstvo na nových a zdravých základoch. Po dvoch rýchlych postupoch do najvyššej Stredoslovenskej regionálnej sútaže sme sa po krátkom čase ocitli tam kde futbal v Bytči ešte nebol.V zime sa rozpadlo A-mužstvo a zachraňovať prišiel pán Gálik z P.Bystrice aj s hráčmi, ktorý na túto sútaž vykonnostne nemajú.

Z našich odchovancov tu ostali Polko, Kučavík, Šamaj, Špánik a to je všetko. Výsledok tejto dva a pol ročnej práce je že prvý krát v histórii klubu nastúpili naši hráči v derby so Žilinou B/Kotr. Lúčka siedmi a v 17. minúte zišli z ihriska za stavu 4:0 pre domácich. A to je hanba. Pýtam sa pán Minarčík ako riadite tento klub ? A je to zas náhoda že pred 3,5 rokmi ked vstúpil pán Minarčík do futbalu tak padlo A-mužstvo do 5. ligy ?

A tu by som sa zastavil lebo tu bolo popisane vela toho a zväzový funkcionári napr. Vorel, Špila, Kutel, Spišiak, jasne hovoria, že keby sa zúčastnil pán Minarčík na rade SSFZ a bolo to aj jeho povinnosťou kde sa jednalo o príslušnosť našho A-mužstva v tejto sútaži tak jednoducho neprišiel. To je záhada !!!

Jeho prítomnosť na rade SSFZ by zaručila učasť A-mužstva v tejto sútaži a mohlo sa ušetrit veľa peňazí na postupy (rýchle a umelé). Ja ako fanúšik považujem takéto konanie vo futbale za nezodpovedné a je to hazardovanie s našimi peniazmi. A to že nedohrali naši chalani zá pas bude opäť pokuta. Kto zaplatí tu pokutu ?!

No my všetci tak ako 500 € pokuty za fanklub ktorým sa platil v určitom čase autobus aj alkohol za naše peniaze. Stále to nikomu nevadí ?! A najhoršie na všetkom je že už ani nemá kto hrať a to je hanba !!!

Dediny nazbierajú 11 hráčov a my „mesto“ niesme schopný poslať na zápas 11 hráčov. Prečo sú naši chalani po dedinách a nereprezentujú naše mužstvo ? Napríklad: Kocian, Stískala, Daniš, Keblúšek, Lulák,Čička, Hrtánek, atď.

Na týchto hráčoch sa malo stavať a potom by k tomuto nedošlo. Radšej sa mala 4.liga hrať 3-4 roky a budovať nové a mladé mužstvo, ktoré by malo budúcnosť a nie nahánať postupy kvoli storočnici kde si pán Minárčík robil kampaň na volby. Tu veru nešlo o náš futbal o budúcnosť ale bolo to čisto komerčné,neodborné riešenie problémov v našom futbale a po mne potopa !

Jediné riešeni tejto situácie zobrať futbal z rúk pána Minarčíka a izolovať ho od futbalu. Do klubu musia prísť ľudia ktorý v prvom rade futbalu rozumejú a donesú do klubu systém, buducnosť a financie. Aj tu sa hovorí že hráčom boli slúbené peniaze za tréningy a niesu vyplatené a už proti Čadci hrozilo že mužstvo nevycestuje.

Verím že všetko dopadne dobre a ľudia, ktorý majú záujem o Bytču, resp. o futbal nedopustia aby sa futbal v Bytči rozpadol.

Fanúšik FO Kinex Bytča

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky