Súťaž o majstra v kopaní penált

Sutaz v kopani penáltV rámci 11. ročníka majstrovstiev okresu Bytča v malom futbale budú tento rok o majstra okresu v kopaní pokutových kopov súťažiť aj deti. Podujatie bude mať navyše charitatívny podtext, keď výťažok zo štartovného a dobrovoľného vstupného venujú talentovanému mladému športovcovi. O novinkách, ktorými turnaj obohatil, sme sa rozprávali so spoluorganizátorom Michalom Filekom (na fotografií).

• Tento ročník Majstrovstiev okresu v malom futbale bude mať niekoľko noviniek. O čo ide?

Podstatné novinky sú dve. Predovšetkým sme sa rozhodli, že okrem dospelých, pre ktorých to bude už 11. ročník majstrovstiev okresu v malom futbale, zapojíme do športovania aj deti. Preto sme pre ne vymysleli tiež majstrovstvá okresu Bytča v kopaní pokutových kopov. No a keďže sa nám cez nadáciu Pontis podarilo získať finančnú podporu z grantového programu Kia Motors, ktorá vykryje väčšinu organizačných nákladov, rozhodli sme sa použiť výťažok zo štartovného a dobrovoľného vstupného na prospešnú vec – podporu talentovaného športovca, ktorý potrebuje finančnú pomoc.

• Tak poďme pekne po poriadku. Aké deti sa môžu prihlásiť do majstrovstiev okresu v kopaní pokutových kopov, ako to môžu urobiť a ako bude súťaž prebiehať?

Súťaž bude určená pre všetky deti do 14 rokov, vrátane. Penalty sa budú kopať na hádzanárske brány, v areály ZŠ na Ulici mieru v Bytči, v priebehu majstrovstiev okresu Bytča v malom futbale. Program zladíme tak, aby minimálne semifinálové a finálové kolo penált časovo zapadlo medzi zápasy play-off turnaja. Takže to bude príjemné spestrenie turnaja.

• Ako sa deti môžu prihlásiť?

E-mailom, na adrese michal.filek@gmail.com, ale pokojne aj na mieste, v deň konania turnaja. Registrácia prebehne do 8.30 h, potom, podľa počtu prihlásených, vytvoríme systéme a časový harmonogram.

• O čo budú deti súťažiť?

Všetci účastníci získajú od nás štartovné, vo forme sladkosti. Víťaz samozrejme získa na celý rok titul Majster okresu Bytča v kopaní pokutových kopov 2014, víťazný pohár a zaujímavé vecné ceny. S určitosťou môžeme sľúbil futbalový dres MŠK Žilina a futbalovú loptu s podpismi známych hráčov. Oceníme najlepších troch.

Sutaz v kopani penalt

• Podujatiu dávate charitatívny podtón. Prečo?

Majstrovstvá okresu Bytča v Malom futbale, ktoré už jedenásty rok organizuje Peter Bologa, nadväzujú na Mestskú ligu malého futbalu, ktorú sme pred dvanástimi rokmi spoločne založili. Petrovi som s organizáciou často pomáhal. Tento rok sa v spolupráci so Športovým klubom telesne postihnutých športovcov Kinex Bytča a jeho predsedom Karolom Mihokom vytvoril priestor získať grant. Pripravili sme projekt a podporu sme skutočne získali. Mojou ambíciou bolo pomôcť toto veľmi kvalitné športové podujatie ešte vylepšiť. Rozhodol som sa zapojiť do športovania aj deti a keďže sa vytvoril priestor použiť výťažok zo štartovného a dobrovoľného vstupného, dohodli sme sa, že najlepší možný spôsob, ako peniaze využiť, bude venovať ich talentovanému športovcovi, ktorému chýbajú peniaze na to, aby, napríklad, mohol dochádzať na turnaje, aby si mohol zakúpiť kvalitnejšie športové vybavenie a podobne.

• Ako sa budú môcť športovci o peniaze uchádzať?

O peniaze sa budú môcť uchádzať všetci mladí športovci do 18 rokov. Spodnú hranicu neurčujeme. Urobiť tak môžu už od tejto chvíle. Stačí, keď na môj e-mail: michal.filek@gmail.com, pošlú žiadosť o zaradenie do projektu, spolu s kontaktnými údajmi a krátkym textom, ktorý bude obsahovať informácie, aký šport robia a na aký účel by použili získané peniaze. Musím však podotknúť, že suma, ktorú budeme môcť venovať, nebude závratne vysoká. Odhadujem ju niekde medzi 200 – 300 eurami. Ale myslím si, že pre mladého športovca, ktorí skutočne potrebuje peniaze, aby mohol podávať kvalitné výkony, to bude postačujúce.

• Akým spôsobom rozhodnete, kto peniaze skutočne získa?

Nerozhodneme to my, organizátori, ale všetci tí, ktorí sa na ten príspevok vyzbierajú. Čiže všetci účastníci majstrovstiev okresu Bytča v malom futbale a tiež všetci diváci, ktorí zaplatia dobrovoľné vstupné. Každý z nich obdrží hlasovací lístok, prostredníctvom ktorého určí, za ktorého z prihlásených hlasuje.

• Kedy sa podujatie uskutoční?

V sobotu 12. júla na tradičnom mieste, v areáli ZŠ na Ulici mieru v Bytči.

• Ako sa môžu družstvá prihlásiť? Aké bude štartovné?

Organizáciu majstrovstiev okresu v malom futbale má na starosti tradične Peter Bologa, takže prihlásiť sa môžete do konca júna na adrese: peterbologa@inmail.sk, alebo mu zavolať na číslo 0904 149 280. Uňho sa dozviete aj ostatné podrobnosti. Štartovné je 30 eur na mužstvo.

MAJSTROVSTVÁ OKRESU BYTČA v KOPANÍ POKUTOVÝCH KOPOV DETÍ
Termín a miesto: sobota 12. júla v areály ZŠ Ul. Mieru v Bytči
Vek detí: do 14 rokov vrátane
Ako sa prihlásiť: michal.filek@gmail.com, alebo priamo na mieste do 8.30 h

AK SA CHCEM UCHÁDZAŤ O PODPORU Z VÝŤAŽKU ZO ŠTARTOVNÉHO
Kde sa prihlásiť: michal.filek@gmail.com, 0903 884 651
Čo na to potrebujem: Meno, priezvisko, adresa, telefónne číslo, údaje o športe a informáciu, na aký účel využijem prípadnú podporu

MAJSTROVSTVÁ OKRESU BYTČA V MALOM FUTBALE
Termín: sobota 12. Júla v areály ZŠ Ul. Mieru v Bytči
Prihlášky a informácie: peterbologa@inamil.sk, 0904 149 280 do konca júna

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky