Kysucký prameň – súťaž ukončená

Kysucký prameň z Oščadnice – je jedna z najúspešnejších a zároveň aj najpopulárnejších folklórnych skupín na Kysuciach. Oficiálne sa jej vznik datuje od roku 1997 s cieľom uchova?ť pre ďalšie generácie tradície ľudových piesní, ktoré po stáročia vytváral chudobný kysucký ľud. Vznikla v Oščadnici na základe veľmi krásnej heligonkárskej tradície. Oščadnickí heligonkári vystupujú pod názvom Kysucký prameň a je to naozaj prameň čistej ľudovej kultúry. Ak sa započúvame do krásy kysuckých ľudových piesní a necháme sa unášať? nádherným zvukom heligóniek oceníme prácu v tomto kolektíve, ako to oceňuje porota a posluchči na domácich i zahraničných kultúrnych podujatiach.

Kysucký prameň Bytča

Oščadnickí heligonkári vydali už jubilejné desiate CD. Vyšlo pod názvom Kysucký prameň z Oščadnice 10.
Pri jeho posluchu si na svoje si prídu milovníci ľudovej hudby. Novinkou tohto CD sú dve autorské piesne „Pesnička z Kysuckého prameňa“ a „V Kysuckej dedinke“ ktoré zložil člen skupiny, Ján Jendrišák. Bohatosť a krása vyniká v nosnej melódii heligóniek , lebo ich tóny dominujú v každej piesni a prenikajú až do srdca.

V rámci podpory svojho nového CD vystúpi 10. októbra 2014 Kysucký prameň z Oščadnice v KD v Bytči. Zapojte sa do súťaže a vyhrajte 2lístky na ich vystúpenie. Uzávierka súťaže bude 9.10.2014, kedy vyslosujeme dvoch súťažiacich, ktorý vyhrajú 2 lístky na vystúpenie Kysuckého prameňa z Oščadnice.

Ukážka

Súťaž ukončená

 

Do súťaže sa zapojilo viac ako 80 súťažiacich. Vyhrať však mohli iba dvaja z Vás. Dovoľte aby som pogratuloval výhercom, ktorými sa stali p. Andrea Macková a p. Michal Brostík.

Srdečne gratulujeme! 

Zanechať prvý komentár