Zberatelia a umelci na svojej výstave inaugurovali poštovú známku

Inauguracia poštovej znamky BytčaV piatok 19. 09. 2014 v Sobášnom paláci v Bytči prebehlo otvorenie Druhej zberateľskej výstavy a súčasťou bola inaugurácia príležitostnej poštovej známky. Druhú zberateľskú výstavu usporiadali členovia občianskeho združenia GALZA v spolupráci s mestskými klubmi Zberateľský klub Hliník nad Váhom, Klub muzeálno – galerijnej spoločnosti, Klubu filatelistov a členovia Dobrovoľnéhohasičského zboru v Bytči.

Výstava sa konala za podpory ŽSK, Mesta Bytča, Slovenskej pošty, a.s. a Poštovej filatelistickej služby. Druhú zberateľskú výstavu otvorili o 14.00 hodine svojimi príhovormi predseda OZ GALZA PhDr. Martin Gácik, predseda Zberateľského klubu Hliník nad Váhom Jozef Lulák a za mesto vystúpil s príhovorom primátor Miroslav Minárčik.

Inauguracia poštovej znamky Bytča
Výstavu otvorili  primátor Miroslav Minárči, predseda OZ GALZA PhDr. Martin Gácik a predseda Zberateľského klubu Hliník nad Váhom Jozef Lulák

 

Na výstave sa prezentujú zberatelia: PhDr. Martin Gácik, Mgr. Milan Badík, Ing. Jozef Janiš, Mgr. František Garabík, Bc. Peter Drábik, Jozef Lulák, Barbora Záhumenská, Michal Krúpa, Peter Svetlošák, Ján Gärtner, Lýdia Hromcová, Ľubomír Kočner, Fedor Salajka, Patrik Dzurec a Ronald Gácik. 

Medzi vystavenými exponátmi okrem iného nájdete fotografickú techniku, modely áut, zbierku mapujúcu históriu pivovaru Popper, zbierku mincí a bankoviek, predmety zo zamatovej revolúcie. Medzi najzaujpímavejšie exponáty patrí model šlapacieho autíčka (vo fotogalérií) a funkčný bicykel z roku 1939. Zaujímavosťou je zbierka korešpondencie Nepálskeho kráľovstva. 

Umelcov zastupujú maliarky Zdenka Hrtánková a Janka Uhláriková a ikonopisectvo Katarína Kasagrandová.

vystava-galza-07
Maliarka Zdenka Hrtánková so svojim „modelom“

Inaugurácia poštovej známky

O 15.00 hodine prebehla inaugurácia poštovej známky s tématikou Sobášny palác v Bytči. Inauguračnú reč a príhovor predniesol primátor Miroslav Minárčík, člen Zväzu slovenských filatelistov JUDr. Otto Gáťa, Ing. Jarmila Brichtová, vedúca odboru poštových služieb na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, predseda Poštového regulačného úradu J. Fľak, predseda Klubu filatelistov Stanislav Helmeš. Inaugurácie sa zúčastnili autor výtvarného návrhu poštovej známky akad. mal. Robert Bruhn a rytec známky Mgr. Art. Jozef Česla. 

Inaugurácia poštovej známnky Bytča
Slávnostná inaugurácia poštovej známky

 

Po zahájení výstavy a inaugurácií si zúčastnení prezreli vystavované exponáty, občerstvili sa koláčmi a chlebíčkami a prehodili zopár slov s autormi výstavy. Zahájenia Druhej zberateľskej výstavy sa zúčastnilo priebežne do 300 obdivovateľov.

Výstava bude sprístupnená denne okrem pondelka do 26. 10. 2014. 

OTVÁRACIE HODINY SOBÁŠNEHO PALÁCA

Otvorené: 

  • utorok – nedeľa: 9.00 – 17.00 hod., posledný vstup o 16.30 hod.
  • obedňajšia prestávka: 11.30 – 12.00 hod.
  • vstupy o: 9.00-16.30 hod. (každú pol hodinu)

Fotogaléria

Druhá zberateľská výstava a Inaugurácia poštovej známky Druhá zberateľská výstava a Inaugurácia poštovej známky Druhá zberateľská výstava a Inaugurácia poštovej známky
Druhá zberateľská výstava a Inaugurácia poštovej známky Druhá zberateľská výstava a Inaugurácia poštovej známky Druhá zberateľská výstava a Inaugurácia poštovej známky

 

 

Zanechať prvý komentár