Vianočný malý trh

Malý trh BytčaMilí Bytčania, po októbrovom Malom trhu, pripravujeme pre vás ďalší, tentokrát vianočný. Rozhodli sme sa tak po veľmi pozitívnych reakciách trhovníkov, remeselníkov, ale aj množstva Bytčanov, ktorí si našli cestu na našu udalosť, aby podporili šikovných ľudí a potešili sa kúpou pekných a užitočných, doma robených vecí, ktoré sú predsa len tie najlepšie. Veľmi si vážime podporu všetkých, ktorí sa na prvom Malom trhu zúčastnili. Radi by sme vyhoveli záujmu a dopytu po tejto udalosti, preto vás v sobotu 13. decembra 2014 v čase od 10.00 hod do 15.00 hod. pozývame na Vianočný Malý trh, ktorý sa opäť uskutoční v Kultúrnom dome v Bytči. Keďže záujem o stánok, prezentáciu a predaj výrobkov bol v októbri väčší, ako sme mohli uspokojiť, Vianočný Malý trh sa bude konať v hlavnej sále Kultúrneho domu, ale aj vo foyeri. Takže trhovníkov bude tentokrát ešte viac.

Opäť sa tu predstavia šikovní ľudia, ktorí sa zaoberajú výrobou rôznych remeselných predmetov, pečením vynikajúcich zákuskov, koláčov, medovníkov, domáceho chleba, výrobou netradičných módnych doplnkov, klobúkov, pohľadníc, vianočných ozdôb…., dúfame, že slaniny bude tento krát už dostatok….

maly-trh-01-02

To ale nie je všetko! Vianočný Malý trh plánujeme obohatiť o umelecké vystúpenia nadaných detí a mladých ľudí zo základných a materských škôl a Základnej umeleckej školy v Bytči.

Srdečne pozývame všetkých výrobcov (zaregistrujte sa cez formulár, ktorý je na konci článku), ale aj všetkých Bytčanov, ktorí majú záujem o všetko domáce a ručne vyrobené.

Čo je to malý trh?

Je to farmársko – dizajnérsky trh, ktorý vzniká na podporu malých lokálnych pestovateľov a výrobcov. Umožňuje im prezentovať sa a poskytovať kvalitné slovenské produkty a zároveň ich približuje širokej verejnosti. Všetkým Bytčanom zase ponúka možnosť zakúpiť si pekné, netradičné, užitočné výrobky priamo od svojich spoluobčanov, ľudí, ktorí ich vyrábajú, či pestujú. Zárukou je skutočná domáca výroba a prvotriedna kvalita.

maly-trh-01-03

Bytčania – Bytčanom

bytcania-bytcanomTrh sa bude niesť v duchu hesla Bytčania Bytčanom.

Možno ste malý farmár, ktorý si na svojej záhradke vypestuje dostatok ovocia, zeleniny a má z toho prebytok. Ponúkame vám možnosť predať tieto prebytky, ale aj dať ostatným Bytčanom vedieť, že práve tie vaše sú tie najlepšie.

Vyrábate doma ručne rôzne výrobky pre potešenie alebo aj pre úžitok? Na malý trh chceme pritiahnuť trhovníkov, ktorí vyrábajú napr. med, domáce džemy, lekváre, pečú vynikajúce koláče, domáci chlieb, majú neobvyklú ale aj tú tradičnú odrodu ovocia, zeleniny, ručne vyrábajú drevené hračky, náramky, rôzne ozdoby, šijú bábiky, kabelky, deky ….

V prípade, že poznáte šikovných ľudí, ktorí pestujú alebo vyrábajú niečo, čo by na Malom trhu malo mať svoje miesto, prosíme o šírenie tejto informácie.

Bytčianske zlatky namiesto eur

Na Malom trhu kupujúci neplatia peniazmi, ale špeciálnymi darovacími kupónmi, vyhotovenými v podobe mincí z dreva, ktoré sa budú vymieňať (ako trhovníkom, tak aj návštevníkom) v jednom zo stánkov, v Zmenárni.

Hodnoty Bytčianskych zlatiek:

  • ? Bytčianskej zlatky = 50 centov,
  • 1 Bytčianska zlatka = 1 euro,
  • 2 Bytčianske zlatky = 2 eurá,
  • 5 Bytčianskych zlatiek = 5 eur,
  • 10 Bytčianskych zlatiek = 10 eur

Kontakt:

  • Michal Filek, michal.filek@gmail.com, tel. 0903 884 651
  • Erika Fileková, filekovaerika@gmail.com, tel. 0903 033 927
maly-trh-01-04

Informácie pre trhovníkov – Podmienky predaja

1. Prineste toľko tovaru, koľko uznáte za vhodné. Každý trhovník dostane svoj priestor – stôl. Stoličky sú rovnako zabezpečené koľko bude treba.

2. Trh sa začína o 10.00 a končí o 15.00 hod. Prosíme vás o dodržanie tejto podmienky! Výnimka sa vzťahuje iba na trhovníkov, ktorí vypredali svoj tovar, alebo z vážnych dôvodov musia odísť skôr. Privezenie a prinesenie tovaru od 9.30 do 10.00, odvoz tovaru od 15.00 do 15.30 hod.

3. Registračný poplatok sa neplatí, ale po skončení trhu, každý trhovník odvedie 7% z tržby (pozor zmena), Občianskemu združeniu Bytčania Bytčanom. Výťažok z vašej tržby bude použitý na tlač Katalógu umeleckých remeselníkov v Bytči a okolí. Tento katalóg vyjde do konca roka 2014 a bude distribuovaný do schránok v Bytči.

4. Prosíme vás, aby ste ceny na vašich výrobkoch a produktoch neuvádzali v eurách, keďže sa bude platiť Bytčianskymi zlatkami.

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky