Už 20 rokov pomoci

20 rokov pomociTakmer stovka členov, ktorých združuje Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých (ZO SZTP) sa stretla v priestoroch Kultúrneho domu v Bytči, aby si pripomenula 20. výročie od svojho založenia. Na začiatok poprosil všetkých prítomných o pozornosť pán Štefan Putirka. V priestoroch kultúrneho domu sa konala jeho výstava s názvom Drevo, kov, keramika a sadra v sochárskom umení. S obrovským zanietením hovoril o vystavovaných sochách, či hodinách. Po niekoľkých minútach sa už všetci presunuli do hlavnej sály, kde ich čakal ďalší program.

Na úvod sa všetkým prihovorila predsedníčka ZO SZTP Mária Papánková. Privítala primátora Bytče, Miroslava Minárčika, Máriu Antalovú z Krajského centra SZTP, Annu Gerovú, vedúcu pracovníčku Úradu práce sociálnych vecí a rodiny a Máriu Haščíkovú, zakladateľku ZO SZTP.

20 rokov pomoci

Vo svojom príhovore M. Papánková spomenula zopár faktov z histórie organizácie. „Náš názov ZO SZTP sa začal rokom 1994. Dovtedy sme existovali pod názvom Zväz invalidov. Predsedom po rozdelení sa stala pani Mária Haščíková, ktorá viedla SZTP až do roku 2005.“ Od nej prevzala žezlo pani Mária Papánková, ktorá vedie organizáciu doteraz. Ďalej všetkým poďakovala za pomoc pri organizácií podujatí, výletov a výstav pána Putirku. Naposledy absolvovali výlet do Rajeckých teplíc, Oravíc, Kremnice a Čičmian.

20 rokov pomoci

Svoje slová vďaky smerovala aj k pánovi primátorovi, ktorý im poskytol priestory KD na stretávanie sa a finančne ich podporuje. Na záver všetkým poďakovala a zaželala do ďalších rokov zopár slov. „A do ďalších 20-tich rokov našej ZO SZTP, keď si už budeme niektorí, ak sa dožijeme, nosiť slovník so sebou pod pazuchou, želám veľa elánu do činnosti, veľa chuti pracovať a pri oslavách zdvihnúť aj pohár dobrého vína a zaželať si to obligátne Na zdravie,“ so slzami dojatia dodala M. Papánková. Po tomto emotívnom príhovore prišli na rad vystúpenia detí zo ZUŠ v Bytči, či krásny dojímavý recitátorsky prednes Anny Šutákovej.

20 rokov pomoci

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky