Jablkové kúsky energie

Z kuchyne na hajiJeseň v našom kraji prináša sladkú úrodu v podobe predovšetkým jabĺk, hrušiek , sliviek, malín, či vlašských orechov. Tento recept v sebe snúbi kyselkavosť jabĺk a sliviek, chrumkavosť opečených ovsených vločiek, sezamu a orechov , to všetko prepojené lepkavou sladkosťou medu. Pripravte deťom Jablkové kúsky namiesto nezdravých sladkostí v lákavých obaloch zo supermarketu.

Ingrediencie:

  • 5-6 jabĺk
  • 150 g sušených sliviek
  • 70 g vlašských orechov
  • 150 g ovsených vločiek
  • 3 polievkové lyžice sezamu
  • 2 polievkové lyžice včelieho medu

Postup:

Jablká umyte, očistite a pokrájajte na tenšie plátky. Poukladajte na plech vyložený papierom. Niekoľko hodín, ideálne cez noc, ich nechajte na plechu presušiť. Potom ich 2 hodiny dosušte v rúre na 50-70 °C. Nemusia byť úplne presušené ako krížalky. Spolu so sušenými slivkami, poriadne prepláchnutými v teplej vode ich rozmixujte na kašu v mixéri so sekáčikom, alebo ponorným mixérom. Orechy nasekajte nahrubo a spolu s vločkami a sezamom ich pomaly opečte na suchej panvici.  Opekajte, až kým nezískajú zlatistú farbu. Prevoňajú kuchyňu.

Z kuchyne na haji

Všetko dajte do jednej misy a zalejte medom. Premiešajte a rukami tvarujte guľôčky. Tie nechajte vychladnúť a potom v chladničke odležať a stuhnúť. Bez zhrešenia zaženú náhly hlad aj chuť na sladké, tiež dodajú energiu. Podporia trávenie, odoženú jesennú depresiu. Z uvednej dávky spravíte približne 22 menších alebo 12 väčších gúľ. Orechy môžete nahradiť mandľami, ak nesladíte, med vynechajte. 

Na blogu nájdete aj ďalšie jablkové recepty: 

 

Andrea Macková - autorka blogu varíme s láskou

z kuchyne Na háji píše
Andrea Macková

Na háji - varíme s láskou

 

 

Zanechať prvý komentár