Burza použitých vecí – dajme im druhú šancu

Burza použitých vecíMáte v skrini oblečenie, ktoré už nenosíte, v poličkách knihy, ktoré ste už prečítali alebo nikdy neprečítate, detské oblečenie, hračky alebo športové potreby, z ktorých vaše deti už vyrástli? Alebo máte spotrebič, ktorý vlastne ani nepoužívate? Čo sa ale nehodí vám, môže sa hodiť niekomu inému. V sobotu 21. februára 2015 v čase od 10.00 do 15.00 hod, sa telocvičňa Základnej školy na ulici Mieru premení na miesto, kde môžete výhodne kúpiť alebo predať veci, ktorým dáte druhú šancu. Týmto vás všetkých srdečne pozývame.

 Bytčianske zlatky namiesto eur

Na Burze kupujúci neplatia peniazmi, ale špeciálnymi darovacími kupónmi, vyhotovenými v podobe mincí z dreva, ktoré sa budú vymieňať v jednom zo stánkov, Zmenárni. Ceny určujú, prípadne zjednávajú predávajúci a kupujúci po vzájomnej dohode. Ale keďže sa jedná o použité veci, predávajúci by ich mali ponúkať za ceny zohľadňujúce ich opotrebenie.

Kurz 1:1.

  • 1?2 Bytčianskej zlatky = 50 centov,
  • 1 Bytčianska zlatka = 1 euro,
  • 2 Bytčianske zlatky = 2 eurá,
  • 5 Bytčianskych zlatiek = 5 eur,
  • 10 Bytčianskych zlatiek = 10 eur.

 

Päť sekcii

Veci budú rozdelené do piatich sekcii:

  1. detské oblečenie, hračky a športové potreby pre deti od 0 do 6 rokov,
  2. detské oblečenie, hračky a športové potreby pre deti od 7 do 15 rokov,
  3. oblečenie a športové potreby pre dospelých,
  4. knihy, CD­čka, LP platne, kazety,
  5. iné – nábytok, dekoratívne predmety, spotrebiče …

Ak sa chcete zúčastniť na burze ako predávajúci, vyplňte prosím registračný formulár na konci článku a pozorne si prečítajte podmienky predaja. Registrácia bude ukončená 5. februára 2015.

Upozorňujeme! To, že vyplníte registračný formulár neznamená, že ste automaticky prijatý ako predávajúci. Odpoveď na vašu registráciu dostanete v dňoch od 6. do 9. februára 2015.

Čím skôr sa zaregistrujete, tým máte väčšiu šancu, že budete medzi vybratými predávajúcimi.

Burza použitých vecí 

Podmienky predaja – informácie pre predávajúcich

1. Na predaj môžete ponúkať veci len z jednej sekcie. Nechceme miešať všetko spolu, preto vás prosíme, premyslite si aký tovar prinesiete. Podľa toho budete zaradený do príslušnej sekcie. Burzy chceme organizovať 3x ročne. Keď sa napríklad zúčastníte na tejto burze s detským oblečením, hračkami a športovými potrebami pre deti od 0 do 6 rokov, na tej nasledujúcej môžete zase ponúknuť oblečenie a športové potreby pre dospelých. Ak sa samozrejme zaregistrujete a budete medzi vybratými predávajúcimi. :­)

2. Prineste toľko tovaru, koľko uznáte za vhodné. Výnimkou je oblečenie. Tí z vás, ktorí chcú ponúkať oblečenie pre deti alebo pre dospelých môžu priniesť maximálne 35 kusov tohto tovaru. Je to z dôvodu, aby ste mali pre tovar dostatok miesta a bol viditeľne rozložený pre kupujúcich. Každý predávajúci dostane svoj priestor – stôl. Stoličky sú rovnako zabezpečené koľko bude treba.

3. Burza sa začína o 10.00 a končí o 15.00 hod. Prosíme vás o dodržanie tejto podmienky! Výnimka sa vzťahuje iba na tých, ktorí svoj tovar vypredali, alebo z vážnych dôvodov musia odísť skôr. Privezenie a prinesenie tovaru od 9.30 do 10.00, odvoz tovaru od 15.00 do 15.30 hod.

4. Registračný poplatok sa neplatí, ale po skončení burzy, každý predávajúci odvedie 7% z tržby, Občianskemu združeniu Bytčania Bytčanom ako svoj účastnícky poplatok.

5. Prosíme vás, aby ste ceny na tovare neuvádzali v eurách, keďže sa bude platiť Bytčianskymi zlatkami.

Registračný formulár

Nájdete na tejto adrese: https://docs.google.com/forms/d/1QVOAnBf7T_xemurcWCAjCuidnJ4clXwi47uIM1nT7Cw/viewform?usp=send_form

Kontakty

  • Michal Filek, michal.filek@gmail.com, tel. 0903 884 651
  • Erika Fileková, filekovaerika@gmail.com, tel. 0903 033 927

Zanechať prvý komentár