Mama v kine

mammi!V nedeľu 8.februára o 19. hodine vás pozývame na premietanie filmu MAMI! do kinosály Domu kultúry v Bytči. Film Mami! prináša príbeh dospievajúceho Steva s diagnózou ADHD (porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou) a jeho mamy Diane, ktorá aj napriek odporúčaniam odborníkov trvá na tom, že sa o svojho syna postará sama a že dokážu zvládnuť aj školu. Vydajú sa na cestu, kde sa prchavé okamihy šťastia a spokojnosti rýchlo menia na výbuchy násilia a beznádeje. Hore a dolu, tak, ako to už v živote býva.

Autorom diela je režisérska hviezda kanadského pôvodu Xavier Dolan, ktorého mnohí kritici nazývajú najtalentovanejším režisérom súčasnosti. V januári vstúpil do slovenských kín už tento jeho piaty film a to má Dolan len 25-rokov. Mami! si odniesla ocenenie z najprestížnejšieho festivalu v Cannes spolu s niekoľkominútovou standing ovation. Od Dolana ste v Bytči v kine pred tromi rokmi mohli vidieť asi jeho zatiaľ najpopulárnejšie dielo Imaginárne lásky. MAMI! však zrejme prekoná ich popularitu, keďže už teraz hlásia kiná vypredané.

mommi

Dolan vie ako skĺbiť neošúchané témy so sviežim štýlom a vie ako zaujať nielen mladú generáciu divákov.

Cena vstupného na premietanie je 2€/3€ a lístky si môžete zakúpiť pol hodinu pred začiatkom predstavenia v pokladni kina alebo rezervovať na adrese rezervaciadetsky@gmail.com

FB event: https://www.facebook.com/events/329914987204938/

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky