Vyhodnotenie súťaže

Vyhodnotenie súťaže

Vyhodnotenie súťažeS miernym oneskorením zverejňujeme výhercu súťaže o chlebovú ošatku. Na otázku „Kedy a s čím si najradšej doprajete krajec chleba?” sme obdržali od vás odpovede, ktoré nájdete v článku.

Petra J. : Adka len s čerstvým maslom a štipkou soli na raňajky, a v sezóne s vlastnými rajcinkami alebo kalerabikom

Lucia K.: Chlebík mám najradšej na večeru. Počas sviatkov si doma robíme každý svoj obložený tanier. Ten môj vačšinou pozostáva z kúska papriky, rajčiny, šalátu, cibuľky, k tomu údená šunka s troškou klobásy, zo syrov väčšinou vyberám oštiepok a hermelín, k tomu vajíčko a zaváraná kápia a horčica. Viem, že je toho dosť a potom fučím, ale neviem si predstaviť sviatky bez chlebíka s takýmto tanierom. 🙂

Vyhodnotenie súťaže

Jarmila Š.: :)..niet nad doma upečený chlebík a preto sa veeeľmi rada zapojím do tejto krásnej súťaže..:)najradšej máme čerstvý chlebík na večeru a s jarnou cibuľkou, kačacou mastičkou a štipkou soli..:)mňám, naše obľúbené rodinné jedlo..:) Krásne dni želám a veeeľa pozdravov zasielam.

Mária O.: Dobry den, Milujem domaci chlebik s mastou, cibulkou a solou. Nic mu nechyba. Len uznemam kvasok 🙂 takze teraz peciem zo suseneho drozdia.PS: dakujem za super recepty. Pekny den 🙂

Lenka B.: Odpoved na sutaz…Najradsej si dam chlieb s maslom a solou na terase na ranajky pod slnieckom.

Michaela Š.: Ahojte… Kedy a s čím si doprajeme kúsok chleba? Vždy to bola pre mňa “rodinná záležitosť” Hlavne víkendy a spoločné raňajky…každý ´deň je iný a aj Chuť je iná,takže povrch chlebíka je vždy pokrytý niečím iným,…Deti zbožňujú sladké…čiže pravé maslo a domáci džemík…prípadne čokoládova nátierka.Avšak celá rodina zbožňuje rybaciu pomazánku na čerstvom chlebíku a k tomu zeleninku 🙂 To je pre nás asi to najlepšie 🙂 Ale ak budem hovoriť sama za seba, tak pre mňa je zážitok,keď si chlebík upečieme doma ( avšak chýba nám ošatka, aby bol krásny ) a všetci netrpezlivo potom čakajú pokiaľ vychladne… No a, aby som sa už dostala k podstate 🙂 milujem domáci chlebík…ešte tak trošilinku teplý a nič iné len pravé maslo a to je pre mňa “dokonalosť”. Pekný zvyšok dňa

Mária S.: Kedy a s čím? Dobrá otázka. Lebo tých dobrých rovnocenných kombinácií mám niekoľko. Ani jednu nemôžem vyvýšiť nad druhú. Pretože každá má “niečo do seba.” Keď som bola dieťa, jedávala som ho len tak. Čerstvý, chrumkavý krajec či konček. Ani posoliť nebolo treba 🙂 Stará mama ho pekávali v prízemnej peci pod murovaným šporheltom. Sádzali z “jamy.” A chlebík vydržal celý týždeň. Neskôr s domácou masťou posypanou kryštálovým cukrom. Áno, dobre čítate. V šesťdesiatych rokoch minulého storočia patril takýto krajec medzi vychytené detské pochúťky 🙂 Prešli roky, desaťročia… V nich sa mi spomienky viažu ku krajcom chleba so slaninkou a domácou klobáskou, aj s mletýmaoškvarkama. Alebo aj nemletýma. Len tak, hodiť si do úst pár tých vyškvarených pochúťok, posolených. A zajedať chlebíkom. Nikdy nezabudnem na krajec čerstvo upečeného chleba s domácim maslom a rovnako domácim medom od pani horárky Mazánikovej. V horárni na Bohátke, nad Bojnicami 🙂 V súčasnosti jem chlebík pomenej. A keď , tak skôr špaldový. A slinky sa mi stále rovnako nadšene zbiehajú na krajec chlebíka s masťou a cibuľou, ako na ten s maslom a medom 🙂 Nie, krajček chlebíka nepotrebuje divy na to, aby bol zjedený. Iba to… hladné brucho. Ako sa zvykne hovoriť. A trošku menej “vôle.” Po našom, po bojnicky. “Vôľou” je myslená prílišná voľnosť, ktorá stratila úctu nielen ku krajcu chleba, ale aj ku kôrkam či k omrvinkám. Voľakedy… nikdy nevyšli na zmar. Zo suchých kôročiek sa robilo chlebové víno a omrvinky, ak neskončili u sliepok na dvore, našli koniec v ohni. Nesmelo sa s nimi narábať neúctivo. Čo ste sa to vlatne pýtali? Kedy a s čím? Krajec chleba. Hlavne…, aby ho vždy bolo dostatok. A aby ľudia k nemu požívali patričnú úctu.

Zuzana T.: Dobry den, ja si chlebik doma peciem s velkou laskou a s velkou laskou a hlavne rychlostou ho aj zjeme . Momentalne je u nas top bylinove maslo, ktore som si sama pripravila z medvedieho cesnaku…vzdy aj ked je vonku 30 C mame k chlebiku teply caj. Naposledy som piekla v piatok a stalo sa mi asi to co obcas kazdej pekarke …zabudla som oddelit kvasok na dalsie pecenie…esteze je kvaskova mapa alebo dobra kamoska hadam sa mi v kratkom case doma usadi jeden kvasok .Pripajam fotku posledneho piatkoveho cesta … z recesie som si ho vyfotila. Pekny den Zuzana PB

Jaro V.: Úplne najradšej mám krajec chleba na zabíjačke. Ráno si ho doprajem s mozočkovou praženicou, pri obede k obvareným vnútornostiam s kyslou uhorkou a večer s čerstvými oškvarkami. Na obdobie počas roka vyrábame do malých fliaš tzv. oškvarkovú masť, kde tie najmenšie oškvarky a drobky z praženia natlačíme do malých pohárov a zalejeme ešte horúcou bravčovou masťou. K čerstvému domácemu chlebu s jarnou cibuľkou je to úplne TOP. S pozdravom

Júlia O.: Jeho chut najlepsie vynikne, ked si odrezete patku a o tu sa podelite s celou rodinou. Vsetci zuju a robia sa im bubliny za usami. Tak mame chlieb najradsej my! Pekny dnik,

Vyhodnotenie súťaže

Za Vaše odpovede srdečne ďakujeme.

Predajňa zdravej výživy ŠAFRAN Bytča chlebovú ošatku a ražný kások s receptom na kváskový chlieb venuje pani Zuzane T.

Blog Na háji chlebovú ošatku venuje pani Márii S. a Michaele Š.

Výhercom blahoželáme a prosím o zaslanie adries pre doručenie ošatky na emailovú adresu: nahaji2015@gmail.com

 

Andrea Macková - autorka blogu varíme s láskou

z kuchyne Na háji píše
Andrea Macková

Na háji - varíme s láskou

 

 

 

 

Autor ČLÁNKU

Branislav Šušolík

Branislav Šušolík

Zakladateľ a administrátor webového portálu www.bytcan.sk. Mám rád naše mesto, jeho históriu, jeho obyvateľov a jeho potenciál. Založením stránok www.bytcan.sk som chcel prispieť k propagácií nášho mesta, poukázať na jeho krásu, ale aj problémy.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

logo bytcan.sk - white

© 2007- 2021 BYTCAN.SK – Všetky práva vyhradené

Späť na vrch stránky