Filmový supervíkend

fkb-bonnie clydePočas nadchádzajúceho víkendu vás v kine čakajú až tri tituly. Frfľanie, že sa v Bytči nič nedeje, už môže pôsobiť iba smiešne. Naše kino prináša nadštandardnú ponuku, stačí si vybrať z programu. Novú kreslenú rozprávku, akčný béčkový trhák, alebo film zo sekcie Best of classic.

 

PIESEŇ MORA

V piatok 17.4. sa hrá premiéra novej kreslenej rozprávky PIESEŇ MORA. Film odkrýva príbeh o tulenej víle Saoirse z dávnych keltských čias. Saoirse si žije svoj pokľudný život s rodinou, až kým nezistí, že je poslednou žijúcou tuleňou vílou. A tak ona jediná môže zachrániť všetky rozprávkové bytosti, ktoré zakliala zlá čarodejnica Macha. Na dobrodružnej ceste jej bude pomáhať je verný brat Ben. Pieseň mora bola nominovaná na Oscara za najlepší animovaný film.

Jej tvorcom je írsky režisér Tomm Moore, ktorý čerpal z keltskej mytológie už aj vo svojich predošlých filmoch. Jeho diela predstavujú pre nielen detské publikum opozitum voči hollywoodskym akčným animákom. S vílou Saoirse sa môžete ponoriť do magického a okúzlujúceho sveta dvoch nerozlučných súrodencov. Film sa premieta o 15:00 a aj o 17:00 hodine. FB event – viac info.

Pieseň mora;

SOCIALISTICKÝ ZOMBIE MORD

V piatok 17.4. o 19:00 hodine večer si môžete prísť pozrieť do kina hlavného headlinera aprílového programu. Akčný béčkový krvák SOCIALISTICKÝ ZOMBIE MORD. Film príde do Bytče osobne uviesť režisér Rastislav Blažek. Tento slovenský film natáčaný sedem rokov amatérmi sa stal malým hitom a jednoznačne predčil diela profesionálnych tvorcov. SZM je prvý slovenský zábavný žánrový film, ku ktorému sa diváci opätovne vracajú. Jedná sa o zmes hororu a komédie v tom správnom pomere. Tu si môžete prečítať rozhovor s Rastislavom Blažekom poskytnurý pre web bytčianského kina: http://kinobytca.sk/blog/share/51

Popiska k filmu SZM:
Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. FB event – viac info.

fkb-zombie-mord

BONNIE A CLYDE

V nedeľu 19.4. o 19:00 hodine odpremietajú v kine film zo sekcie Best of classic. Po minulomesačnom úspechu Drsného Harryho prichádza na rad ďalšia kultová klasika BONNIE A CLYDE. Tento rebelský počin z konca šesťdesiatých rokov je dodnes obdivovaný, kvôli spôsobu akým v ňom režisér Artur Penn zachytil túžbu hrdinou po slobode. Film je inšpirovaný životom reálnych gangsterov, ktorý počas hospodárskej krízy v 30. rokoch brázdili Ameriku a prepadávali banky. V dobe svojho vzniku sa ich príbeh stal symbolom nesúhlasu vtedajšej Ameriky s politikou ich krajiny a s obmedzujúcim systémom.

Bonnie a Clyde sú dodnes azda najsexi dvojicou, ktorá inšpirovala množstvo ďalších umelcov Tarantina nevynímajúc. Film bol mimochodom jedným z prvých hitov Gena Hackmana. Artur Penn s hercami vyrazil na nedozierne cesty, aby filmu pridal na „zaprášenosti“ a naplnil ho divokými presrelkami ale aj humornými situáciami zo života zamilovaných gangsterov. Film môžete vidieť na plátne v kine jedine vo Filmovom klube Bytča. FB event – viac info.

fkb-bonnie clyde

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky