Júnový program kina a KULTURFULL

Filmový klub Bytča - SAMBAV júni máte poslednú šancu nasýtiť sa filmami. Filmový klub Bytča končí 19. júna sezónu celodenným podujatím plným hudby, divadla a literatúry. Dovtedy pre vás pripravili ešte tri premietnia a jeden špeciálny tématický večer. 

V piatok 5.júna o 19.00 hodine sa bude premierovať francúzsky romatický film SAMBA. Ak ste fanúšikmi Omara Sy, ktorý sa preslávil filmom NEDOKNUTEĽNÍ, tak by vám zaručene nemal utiecť ani tento jeho najnovší počin.

V sobotu 6.júna o 19.00 hodine následuje špeciálny tématický večer SKATE EVENING zameraný na skateboarding s hosťom režisérom TEOM KUHNOM. Teo patrí k najtalentovanejším slovenským režisérom najmladšej generácie. Do Bytče príde uviesť svoj krátkometrážny debut THE DEŇ o životnom štýle skateboardistov, ktorý ešte nemal v kinách premiéru. Po filme bude následovať diskusia a Teo sa pokúsi priblížiť v akej situácii sa nachádza dnešná skaterská komunita a ako je tento „ilegálny“ šport u nás vnímaný.

V rámci večera sa odpremieta aj nemecký celovečerný dokument TOTO NIE JE KALIFORNIA o nemeckej skaterskej scéne v osemdesiatých rokoch, keď bola potláčaná vtedajším komunistickým režimom.

Nezabudne sa ani na deti. V piatok 12. júna o 17.00 hodine je na programe v rámci detského kina PADDINGTON. Filmová rozprávka o medveďovi Paddingtonovi z Peru, ktorý sa dostane k rodine do Londýna patrí k špičke súčasných rodinných filmov. Film bol vyrobený v produkcii spoločnosti, ktorá natočila aj Harryho Pottera.

Filmový klub Bytča

V ten istý deň o 19.00 hodine sa premietne HĽADANIE VIVIAN MAIER. Neuveriteľný príbeh fotografky Vivian Maier, ktorá sa preslávila až po svojej smrti. Celý život robila slúžku a potajme fotila svet a ľudí, dnes je z jej diela uchvátený celý svet a vystavuje sa v najprestížnejších galériách. Jednoznačne „Must see movie“ tohto roka!

No a 19. júna bude následovať spomínaná rozlúčková celodenné kultúrna akcia pod názvom KULTURFULL, po ktorej budete určite kultúrne full. Filmový klub Bytča pripravil v spolupráci s Dramaťakmi zo ZUŠ v Bytči a s Mestom Bytča event plný hudby, divadla a literatúry, kde spoznáte domácich aj cezpoľných umelcov. Na programe sú spisovatelia, bábkové divadlo, divadelná improvizácia aj rockový koncert. Bližšie info už čoskoro na www.kinobytca.sk

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky