Vanesa Šelmeková Majsterska Slovenskej republiky mladšieho žiactva a nádejí 2017

Vanesa Selmekova - majsterka SR

Už ako päťročnú ju ku krasokorčuľovaniu priviedla jej mama, trénuje sedm dní v týždni a vo svojich desiatich rokoch sa stala druhýkrát majsterkou Slovenskej republiky a aj celkovou víťazkou Slovenského pohára. Vanesa Šelmeková – mladá nádej slovenského krasokorčuľovania.

Svoj veľký talent rozvíja v krasokorčuliarskom klube Figure skating Žilina pod vedením trénerského kolektívu Bibiany Srbeckej. Aj vďaka jej vedeniu sa už ako osemročná prvýkrát stala majsterkou SR a minulý rok vicemajsterkou v kategórií mladých nádejí do 9 rokov.

Svoju dominanciu medzi mladými nádejami Vanesa potvrdila na Majstrovstách Slovenskej republiky cez víkend 4.-5. marca tohto roku a stala sa nielen majsterkou Slovenska mladšieho žiactva, ale aj celkovou víťazkou Slovenského pohára v sezóne 2016/17. Uspela v konkurencií 36 pretekárok a dosiahla tak svoj zatiaľ najväčší športový úspech. Počas roka sa jej podarilo v Slovenskom pohári vybojovať 7 x 1. miesto, 1x 3. miesto a na medzinárodných súťažiach obsadila 2x 2. miesto a 1x 4. miesto.

Vanesa Selmekova - majsterka SR

Vanesa od malička rada spievala, tancovala a počúvala hudbu a preto ju jej mama Monika aj na základe odporúčaní jej kamarátky už ako päťročnú priviedla do krasokorčuliarskej školičky FSC Žilina. V budúcnosti by sa chcela stať hlavne úspešnou krasokorčuliarkou, trénerkou a choreografkou.

A ako vyzerá bežný deň mladej krasokorčuliarky?

„Vstávať musíme pred piatou hodinou ráno tak, aby sme už o 5:45 boli na tréningu. Ten trvá do 7:00 a potom utekáme na vyučovanie. Po vyučovaní nasleduje ďalší tréning. Na ľade tak 7-10x do týžňa, zväčša aj počas víkendov. Ak tréning neprebieha na ľadovej ploche, prebieha suchá príprava – balet, gymnastika, atletika a kondičné cvičenia“ – uviedla jej mama Monika.

Krasokorčuľovanie je finančne a časovo veľmi náročný šport, čo nám potvrdila aj Vanesina mama. „Vyžaduje si veľa času a námahy od detí, ale aj od rodičov a trénerov. Aj preto by som chcela ze všetkých rodičov poďakovať celému trénerskému kolektívu Figure Skating Žilina a hlavnej trénerke Bibine Srbeckej za ich vedenie, ochotu a odbornosť.“

Vanesa Selmekova
Vanesa Selmekova

Vanesa Selmekova
Vanesa Selmekova

Zanechať prvý komentár