Obe lávky v novom šate

Obe lávky nad derivačným kanálom v Bytči sa dočkali svojej opravy. Obe lávky, ktoré značne nahlodal zub času tak opäť slúžia verejnosti v plnej kráse. 

Ešte minulý rok mesto opravilo lávku pri v časti mesta Bytča „Detský domov-Pšurnovická ulica“. VÚC Žilina vyhlásilo v prvej polovici roku 2018 výzvu č.3/2018 v Programe „Regionálny rozvoj“, naše mesto sa vypísaním žiadosti s príslušnými náležitosťami. „Mesto Bytča sa do tejto výzvy zapojilo a bolo úspešné. Poslanci Žilinského samosprávneho kraja odsúhlasili mestu na tento projekt 3 000 €. Dvadsať percentnú spoluúčasť zabezpečilo mesto. V mesiaci júl 2018 bola podpísaná zmluva a v mesiaci august už Technické služby mesta začali s opravou tejto lávky. Vymenili poškodené podvaly, zhrdzavené pletivo,opravili prístupové schody.“ – uviedlo mesto na svojej webovej stránke.

Previous
Next

Aj v prvej polovici roku 2019 VÚC Žilina vyhlásilo výzvu č.3/2019 v Programe „Verejný priestor a verejná infraštruktúra“. Mesto Bytča sa opäť zapojilo do súťaže a opäť bolo úspešné. „VÚC Žilina vyhlásilo v prvej polovici roku 2019 výzvu č.3/2019 v Programe „Verejný priestor a verejná infraštruktúra“, naše mesto sa vypísaním žiadosti s príslušnými náležitosťami do tejto výzvy zapojilo a bolo úspešné. Poslanci Žilinského samosprávneho kraja odsúhlasili mestu na tento projekt  1 500 €. Rozdiel do celkového nákladu opravy dofinancovalo mesto.“ – uvádza sa na webstránkach mesta. 

Technické služby aj na tejto lávke vymenili  poškodené podvaly, zhrdzavené pletivo, vykonali náter konštrukcie a ďalšie potrebné práce tak, aby bola lávka bezpečná. 

Previous
Next

1 komentár

  • Je to pěkné. Jako malý chlapec som tama chodil, do školy 60-65 tam kanál ešte nebol postavený. Byvali sme na drustve, jak su, alebo bolí rybníky. Vtedy tam byvali Brvenikovci a my vedla v domku Chvalníkovci. Tým srdečne zdravím. Chodíme do Pšurnovic k sestře Majke Gulašové

Zanechajte svoj komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky