Slovensko spieva koledy

Slovensko spieva koledy je podujatím, ktoré organizujú regionálne týždenníky MY už tretí rok po sebe. U ľudí sa stretáva so stále väčším záujmom a obľubou, o čom svedčí aj fakt, že v minulom roku sa do spievania zapojilo celkovo až 53 miest po celom Slovensku. Koledy sa spievali v mestách a obciach na námestiach počas vianočných trhov, v kostoloch, nákupných centrách, či domovoch sociálnych zariadení a centrách voľného času.

V Bytči sa tento rok budú spievať koledy v stredu 11. decembra 2019 o 18:00 hodine  na Námestí SR na Vianočných trhoch. Známe piesne a koledy budú spievať učitelia a žiaci SZŠU Yamaha. Na záver odznie  Čaro vianoc a tešiť sa môžete aj na ďalšie hudobné prekvapenie.  Spievať by sa mali piesne – Dobrá novina, šťastná hodina, Ó chýr preblahý, Búvaj dieťa krásne, Narodil sa Kristus Pán a Tichá noc.

Slogan kampane„V jeden deň, jednu hodinu, spoločne na celom Slovensku“ sa snaží vyjadriť hlavnú myšlienku – spojiť sa v jeden konkrétny čas na rôznych miestach krajiny a ako veľká rodina spoločne osláviť príchod Vianoc. Koledy budú v rovnakom čase spievať aj naši českí susedia, u ktorých toto podujatie pravidelne funguje už niekoľko rokov a na spievaní sa zúčastňujú stovky miest.


ZDROJE
TEXT: regiony.sme.sk / FOTO: www.bytca.sk

Zanechať prvý komentár