Starý most uzavreli

Slovenská správa ciest ako správca komunikácie uzavrel starý most v Bytči.

Starý most cez derivačný kanál rieky Váh na ceste prvej triedy E10 z Bytče smerom na obec Kolárovice bol na konci 80-tych rokov minulého storočia nahradený novým oblúkovým mostom. Výstavbu nového mosta si vyžadovalo neúmerné zaťažovanie starého mosta, ktorý nevyhovoval novým zvyšujúcim sa trendom v nákladnej doprave. Starý most mal byť strhnutý, nikdy však k jeho demoláciI nedošlo.

Parkovanie nákladných a osobných automobilov na odstavenom moste

Aj na základe týchto skutočností zostali vedľa seba dva prejazdné mosty. V posledných rokoch sa starý most však stal pakoviskom nákladých vozidiel, či dokonca neoficiálnym prekladiskom. V nočných hodinách bolo možné na moste a jeho príjazdových cestách napočítať až 20 nákladných vozidiel, pre ktoré je Bytča tranzistným mIestom.
Odparkované vozidlá sa stali tŕňom v oku mnohým obyvateľom priľahlých ulíc. Upozorňovali na fakt, že starý most býva neúmerne zaťažený a môže sa zrútiť. Najväčším problémom bolo však znečisťovanie okolia odpadkami, či exhibicionizmus niektorých vodičov.

Znečistenie okolia mosta

Technické služby mesta pravidelne čistili okolie mosta a jeho priľahlých ciest. Pri poslednom čistení v jeseni 2019 vyzbierali až 27 vriec rôzneho odpadu. Ten za sebou zanechávali nezodpovední vodiči kamiónov.

Mesto Bytča túto situáciu dlhodobo monitorovalo a aj na základe podnetov od poslancov poslalo správcovi komunikácie niekoľko možností riešenia. Dalo vypracovať a zaplatilo dopravné riešenie, ktoré nakoniec bolo vykonané. Dnes je vstup na most osadený zákazovými značkami a polícia môže v prípade porušenia zákazu vodičov potrestať.

Znečistenie okolia mosta

Znečistenie okolia mosta

Znečistenie okolia mosta

Znečistenie okolia mosta

Komentár

  • Dobrý deň, z článku ske sa dozvedeli že most je zatvorený dočasným značením zákazu vjazdu. To je fakt. Ale aká budúcnosť čaká tento most? Bude sa demolovať? Mnoho ľudí zo širšieho okolia na ňom parkovalo pri návšteve priehrady či už na prechádzky, alebo pre športové aktivity. Možno by stačil zákaz kamiónov a namontovať 2-3 smetné koše.

    • A

      Pevne verím, že sa most demolovať nebude. Bolo by fajn, aby mohol aj naďalej slúžiť peším, či cyklistom. Neviem, akú priehradu máte na mysli. Ale osobné auto je možné prípadne parkovať na Švecovej ulici.

Zanechajte svoj komentár