Buďme k sebe ohľaduplní

Hrádza na kanáli je obľúbeným miestom pre športové, či rekreačné aktivity občanov nášho mesta. Každý deň na nej môžeme vidieť množstvo ľudí, ktorí si vyšli len tak na prechádzku, alebo naplniť svoje športové ciele, či ambície.

Práve v zimnom období sa brehy hrádze premieňajú na sánkarské dráhy, lyžiarske strediská. Mnohí z nás sa práve tu naučili lyžovať, práve tu zažili s kamarátmi nejednu „guľovačku“. Hrádza v zime slúži aj veľmi obľúbenému bežeckému lyžovaniu. To sa stáva čím ďalej viac populárne a inak tomu samozrejme nie je ani v našom meste.

Zničená bežkárska stopa

Podmienkou kvalitného zážitku z bežkovania je dobrá bežecká stopa. Vždy sa všetci bežkári tešia, keď niekto z nich túto stopu vo vysokom snehu vybehá. O to väčším sklamaním býva fakt, keď je táto stopa zničená od chodcov, či motorkárov. Pre bežkára sa takto znehodnotená stopa stáva veľmi nepohodlnou a nebezpečnou, niekedy môže dokonca dôjsť k úrazu.

Buďme ohľaduplní

Budúci týždeň očakávame opäť novú nádielku snehu. Verím, že mnohí z nás opäť vyjdú na hrádzu na prechádzku, sánkovať sa, či bežkovať. Máme veľké šťastie, že máme v okrese takéto jedinečné možnosti športovania a utužovania svojho zdravia. A že tieto možnosti môžeme aj napriek lockdownu naplno využiť. 

V mene celej komunity bežkárov chcem poprosiť tých, ktorí sa na hrádzi budete prechádzať, buďte k nám ohľaduplní. Neničte prosím zbytočne stopu, ktorá je pre nás bežkárov taká dôležitá. Rovnako prosím – myslite na nás aj vy, ktorí sa na hrádzi vozíte na štvorkolkách, či motorkách.

Všetci chceme zmysluplne tráviť voľný čas a nebáť sa, že sa zraníme. A bežkárom na to stačí jedna obyčajná nezničená bežkárska stopa.

Veľmi pekne ďakujeme! 🙂

Zanechať prvý komentár