Obnova a očista mysle: 3 + 1 spôsobov ako nadobudnúť pocit znovuzrodenia

Bytcan-clanok

Jar je ideálnym časom na transformáciu, obnovu a znovuzrodenie samého seba. Máme pre Vás rady ako očistiť myseľ a telo, a pripraviť sa na príchod jari.

Pri prechode zo zimy do jari sa často cítime ľahšie, akoby sme zo seba zhadzovali vrstvy, a energeticky. Obnova a znovuzrodenie samého seba. Ste pripravení ? Ak áno,  EZO-TV si pre Vás pripravilo zopár rád ako vstúpiť do obdobia jari tak, aby Vám príroda bola naklonená.

Ako vstúpiť do jari bez negatívnych myšlienok

Začiatok jari je symbolom znovuzrodenia, obnovy, transformácie a nových začiatkov.

Zbavenie sa negatívnych energií, ktoré sa v nás akumulovali počas posledných mesiacov nie je zložité. Nájdite si čas a priestor len na seba. Najideálnejšie je tiché miesto, kde Vás nebude nič rušiť. Odosobnite sa od nekonečných požiadavok spoločnosti. Buďte takí akí byť chcete, nie takí akými  Vás spoločnosť očakáva. Odosobnite sa aj od myšlienok. Napíšte si na papier, čo funguje tak ako má, čo by ste radi zlepšili a čo naozaj chcete. Taktiež sa zamyslite nad negatívnymi myšlienkami z minulosti a pri akej príležitosti ste ich najmä mali. Bránili Vám niekedy tieto myšlienky v tom aby ste si išli za tým, čo chcete? Myslíte si o sebe, že toho veľa neviete, že sa niečoho bojíte alebo že nie ste dostatočné sebavedomí? Skúste zhodnotiť na čom ste, a čo Vás v brzdí v živote. Predstavte si, že Vy a Vaše myšlienky sú dve odlišné osoby. Predstavte si túto negatívnu osobu oproti sebe na stoličke. Negatívne myšlienky sú bez Vás len prázdne slová bez významu. Pošlite tieto myšlienky, ktoré sa od Vás odlúčili, preč. Povedzte im, že ich nepotrebujete a že Vám vlastne tieto myšlienky nikdy v ničom neslúžili. Stanovte si svoje nové ja, ktoré ste Vy, a nik iní Vám do toho nemôže diktovať. Myslite pozitívne. Zavrite oči a naplňte svoju myseľ okamihmi, kedy ste boli šťastní. Dýchajte pomaly a nasávajte vzduch jari, až kým sa nebudete cítiť pohodlne.

Očista človeka a organizmu. Ako na to?

Asi to poznáte, ked sa Vám v zime nič nechce robiť. Upratovanie tak trošku zanedbávate a doma sa Vám hromadia veci, ktoré ani nepotrebujete. Privítajte jar zmenou. Napíšte si zoznam veci, ktoré Vám zo zimy netreba a odložte ich. Taktiež sa rozhodnite, ktoré veci už nepotrebujete vôbec a darujte ich, ak sú v poriadku, ľudom, ktorí to potrebujú. Takisto môžete skúsiť takzvaný „decluttering“. Ide o proces pri ktorom každý deň vyhodíte zopár vecí, a je jedno či je to len starý bloček z obchodu, alebo niečo materialistické. V prvý deň vyhoďte len jednu vec, v druhý deň dve, v tretí deň tri. Je na Vás pre koľko dní sa rozhodnete. No najlepšie by bolo aspoň jeden mesiac. Takýmto štýlom sa Vám ani nebude zdať, že sa zbavujete veľa vecí.

Ako nadobudnúť nové zvyky?

Skúste si nájsť nové zvyky, ktoré sú prospešné pre Vaše zdravie. Ako návrhy pre Vás máme napríklad písať si denník, a ventilovať svoje pocity a stres, jesť zdravšie, denná prechádzka, meditácia alebo posilňovanie.

Ako byť pánom svojich financií?

Urobte si rozpočet a odložte si zvyšok peňazí bokom. Rozmyslite si, na čo by ste si chceli šporiť. Čo tak konečne tá exotická dovolenka, na ktorú už tak dlho pozeráte? Možno investícia? Pre viacero ľudí je táto doba ťažká. Nebojte sa požiadať o pomoc, ak ju potrebujete. A takisto pomôžte iným ak môžete.

Týchto zopár trikov by Vás malo pripraviť na prichádzajúcu jar. Existuje mnoho ďalších metód, ktoré je možno si do života adaptovať. Nezabudnite, nás v EZO-TV môžete požiadať o pomoc taktiež kedykoľvek. Obnova jari a znovuzrodenia klope na dvere, otvorte.

Zanechať prvý komentár