Drevená mandala je duchovným sprievodcom vo vašom interiéri

Drevená mandala ako dekorácia do domu. Mandala je duchovný geometrický kruh, o ktorom sa verí, že pomáha sústrediť sa.

Drevenna mandala

Drevené mandaly na stenu sú navrhnuté tak, aby otvorili myseľ kráse a svätosti prírody. Vďaka tomu sa cítime zajedno s vesmírom. Rezbári používajú vzory mandál na vytvorenie úžasných dekorácií do interiéru – vyzerajú naozaj fantasticky!

Existujú dva hlavné typy drevených mandál: okrúhle a štvorcové. Každý z geometrických tvarov má svoj vlastný význam. Štvorec napríklad označuje 4 svetové strany a štruktúru vesmíru a veľký kruh predstavuje celý vesmír. Štvorec je často vo vnútri kruhu. Na obrázkoch možno nájsť aj lotos a spletité bludiská.

Staroveké štýly šperkov sú veľmi obľúbené v moderných interiéroch. Prvok starodávneho učenia dodá vašej izbe jedinečnosť a podporí celkový dizajn.

Napríklad mandala dobre zapadne do štýlu grunge, loft, minimalizmu, škandinávskeho štýlu, umeleckého priestoru a eko štýlu. Výhodou mandaly v dekorácii bytu je, že nájdete presne tú možnosť, ktorá sa vám páči – existuje veľa tvarov a vzorov, farieb a veľkostí. Môže to byť celý obrázok alebo napríklad triptych.

Táto dekorácia dodáva domu textúrny prvok. Drevená verzia s laserovým rezaním ozdobí priestor jemnými a zložitými detailmi. Nemenej dôležitá je výhoda drevených mandál, že sú ľahké, takže sa dajú ľahko zavesiť na akúkoľvek stenu. A ak uvažujete o vytvorení odľahlého tichého miesta vo svojom dome na relax alebo len odbúranie stresu, pridanie mandaly na stenu je skvelý spôsob, ako to dosiahnuť!

Mandala ako kreatívny akcent

Pre vyznávačov budhizmu či hinduizmu, ale aj milovníkov jogy je zaradenie mandaly do prostredia takmer nevyhnutnosťou. A vo všeobecnosti to môže byť dobrý spôsob, ako zmierniť stres každodenného života alebo pridať trochu umeleckej krásy.

Vyberte si tmavšiu verziu, ktorá dodá interiéru zdržanlivý a neutrálny prízvuk. Ozdobte stenu jedným z obrázkov v jasných farbách podľa vlastného výberu, aby interiér vyzeral zábavnejšie. Možnosti polovičnej mandaly sú ideálne na použitie ako umelé čelo postele a verzia v štvrtinovej veľkosti je vhodná pre ľahký prízvuk v domácej kancelárii.

Zložitá geometrická krása, demonštrovaná intenzívnymi detailmi, robí z mandaly najlepšiu voľbu na dodanie jemnej krásy akémukoľvek priestoru! Stačí si teda vybrať tú najzaujímavejšiu možnosť!

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky