Mestská polícia informuje – 22.týždeň

Udalosti v týždni od 30.05.2011 do 05.06.2011

BYtčan.sk - mestaká polícia informujeMestská polícia sa počas celého týždňa podieľala na zabezpečení viacerých akcií spojených s oslavami dňa detí. Na oslavách na námestí sa zúčastnili všetky školy a materské škôlky z Bytče. Preto bolo potrebné riadiť dopravu a zabezpečiť bezproblémový priebeh podujatia. Ďalšie akcie prebehli v prímestských častiach mesta.


Na základe oznamu policajti mestskej polície vykonali rozsiahle pátranie po mladistvom dievčati, ktorá sa pohybovala v nebezpečnej blízkosti okolo diaľnice v katastri obce Hrabové s úmyslom spáchať samovraždu. Pred príchodom hliadky dievča z miesta ušlo. Mestským policajtom sa však podarilo zistiť totožnosť osoby. Vec bolo odovzdaná štátnej polícii k realizácii.

V uplynulom týždni mestská polícia opakovane zasahovala v Bytči v niektorých reštauračných zariadeniach na základe oznamov obyvateľov, že v podnikoch je hlasno pustená hudba. Vo všetkých prípadoch bola zjednaná náprava tak, aby nebol rušený nočný kľud.

Mestská polícia pravidelne vykonáva kontroly dvora na ulici Kollárova v Bytči v ktorom sa mali v poslednom období začali zhlukovať mladiství. Pravidelnými kontrolami však doposiaľ nebolo zaznamenané rušenie nočného pokoja ani porušenia VZN.

V sobotu pred polnocou hliadka mestskej polície riešila v Bytči na námestí dvoch mužov, ktorí pod vplyvom alkoholu rušili nočný kľud. Priestupcovia boli vyriešení na mieste blokovou pokutou.

Nehoráznosť zlodejov nemá hranice.

Hliadka mestskej polície zistila v piatok v popoludňajších hodinách v Bytči v parku pri kaplnke krádež nových drevených dosiek z lavičiek. Mesto Bytča vynakladá nemalé finančné prostriedky na obnovu a zrekonštruovanie parkov a oddychových zón z dôvodu, aby slúžili na oddych pre nás všetkých.

Mestská polícia Bytča aj touto cestou upozorňuje všetkých  občanov, že budeme zabezpečovať zvýšený výkon služby zameraný na ochranu majetku mesta operatívnou formou v civilnom odeve. Každý prípad vandalizmu, poškodzovania a krádeže bude potrestaný sankciou na hornej hranici sadzby bez možnosti jej zníženia. Zároveň bude zverejnená identita priestupcu verejnosti prostredníctvom médií.

 

Bytčan.sk - Mestská polícia informuje

 

Ing. František Posluch
náčelník MsP Bytča

Zdroj: www.bytca.sk

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár