Polohovateľná posteľ: rýchly prenájom alebo výhodná kúpa?

Mnohí sa nás často pýtate, či má väčší zmysel elektrickú polohovateľnú posteľ kúpiť alebo si ju prenajať. Na túto otázku Vám však zväčša nevieme odpovedať jednoznačne, keďže nikdy neviete ako sa Vaša rodinná situácia doma vyvinie. No veríme, že Vám pri rozhodovaní sa pomôžu naše postrehy a dlhoročné skúsenosti, ktoré sme pre Vás spísali.

postel

Výhody & nevýhody kúpy elektrickej polohovateľnej postele:

Investícia do budúcnosti

  • Z finančného hľadiska sa nemusíte obávať. Neskôr, keď už polohovateľná posteľ nebudete potrebovať, sa vždy dá rýchlo a ľahko predať.
  • Aj používané postele si totiž dlho držia vysokú zostatkovú hodnotu, resp. cenu a na trhu je o ne neustále veľký záujem.
  • Zároveň, mnohí klienti nám potvrdili, že keď už si domov takúto posteľ zakúpili, predať ju ani nemali v pláne. Odložili si ju „na horšie časy“, tzn. pre prípad, že by sa niektorý z rodinných príslušníkov zranil, či musel podstúpiť náročnejšiu operáciu. V takýchto chvíľach máte naozaj pocit, že ste našli zlato. Či už ide o mnohé onkologické ochorenia, zlomeniny, následky havárií, nešťastných pádov alebo „len“ dlhšiu dobu rekonvalescencie po úrazoch a pod.
  • Takže ak máte dostatok finančných prostriedkov a miesto, je to určite zmysluplná a využiteľná investícia.

Väčší výber modelov

  • Keď posteľ kupujete, máte zväčša širší výber, od „jednoduchých“ základných polohovacích postelí až po naozaj „hi-tech“, s rôznymi vychytávkami (nastaveniami, možnosťami), aké Vám obvykle pri prenájme neponúknu.
  • Samozrejme, tieto položky sa zväčša odrazia na cene, tzn. nebude taká dostupná ako klasické jednoduché polohovateľné postele, avšak pokiaľ máte vážnejšie zdravotné problémy, ktoré si vyžadujú dlhodobú liečbu, určite je to veľmi zmysluplná a pre celú rodinu užitočná investícia, lebo prospieva nie len priamo imobilnému človeku, ale aj človeku/ľuďom, ktorí ho opatrujú.

Väčší výber z extra funkcií

  • Rovnako ako pri predošlom bode, vychádzame zo základného predpokladu, že pri kúpe polohovateľnej postele, máte širší výber možností – tzn. aj viacero možných začlenených funkcií.
  • Čo sa týka prenájmu, obvykle sem spadajú postele zo strednej a nižšej kategórie, kým pri predaji si môžete vyberať z kompletného portfólia (tzn. vrátane „najvyšších“ možností elektrických polohovateľných postelí).

Záruka

  • Pokiaľ si posteľ kúpite, automaticky ku nej dostávate záruku, čiže ak sa niečo stane/pokazí, ste chránený.

Dlhšia doba „vlastnenia

  • V prípade dlhodobých zdravotných problémov klientom automaticky odporúčame kúpu takejto postele. Lebo viete, že ju budete potrebovať a využívať dlho, a tým pádom je jednoduchšie ju priamo vlastniť a nemusieť neustále myslieť na administratívne úkony spojené s prenájmom a predlžovaním výpožičiek.

Na druhej strane, nie vždy potrebujete takúto posteľ vlastniť. Niekedy ju potrebujete mať doma „len“ napr. 2 mesiace, vtedy by to bola pre mnohé domácnosti príliš veľká finančná investícia. V takýchto prípadoch určite odporúčame možnosť prenájmu polohovateľných postelí, pričom si môžete vybrať takú, aká bude najviac vyhovovať Vašej aktuálnej situácii. 

Výhody & nevýhody prenájmu polohovateľných postelí:

Rýchle dodanie

  • Prenájom sa rieši naozaj rýchlo a operatívne.
  • Vieme ako veľmi je spánok dôležitý. Pre každého z nás. O to viac pre ľudí, ktorí majú zdravotné znevýhodnenia.
  • A práve výber optimálnej postele a jej správneho príslušenstva je základným predpokladom pre kvalitný spánok.

Doba prenájmu len na nevyhnutnú dobu

  • Pokiaľ ste doposiaľ nemali závažné zdravotné problémy s pohybovým ústrojenstvom a na polohovateľnú posteľ ste odkázaný kvôli aktuálne zhoršenému zdravotnému stavu (napr. pri dočasných úrazoch, po haváriách, operáciách), s víziou, že ju budete potrebovať len určitý čas (obvykle pár mesiacov), určite stojí za zváženie nejakú vhodnú polohovateľnú posteľ si prenajať.

Menší výber modelov

  • Pri prenájme však treba počítať s tým, že obvykle budete mať na výber „len“ z menšieho výberu modelov postelí. Súvisí to primárne so skutočnosťou, že keď si posteľ kupujete, ste ochotný investovať do nej väčší peňažný obnos. Tým pádom sa dá ľahšie vyberať, o čo všetko máte záujem.
  • No nemajte pocit ani hlavu v smútku, že si posteľ nutne musíte kúpiť, lebo pri prenajme nebudete mať šancu zohnať dostatočne kvalitnú. Vždy si je z čoho vybrať, len možno nebudete mať na výber až toľko možností, ako by ste mali pri kúpe. Ale všetci naši klienti si nakoniec vždy vybrali – či už išlo o kúpu alebo o prenájom.

Menej funkcií

  • Rovnako ako v predošlom bode, pri prenájme polohovacích postelí je zväčša jednak menší výber modelov a jednak menej začlenených funkcií. Ako sme už spomenuli, pri kúpe takýchto špecifických postelí máte zväčša väčšie možnosti výberu i začlenenia požadovaných prvkov.
  • Na druhej strane, v mnohých prípadoch sú naozaj veľmi nápomocné aj základné modely a viete nimi dosiahnuť všetko, čo nutne potrebujete. Hlavne ak potrebujete preklenúť len pomerne krátke časové obdobie.

24/7 starostlivosť v prípade problémov zo strany prenajímateľa

  • Ďalšou z výhod prenájmu je, že máte nonstop starostlivosť zo strany prenajímateľa. Tzn. pokiaľ Vám niečo prestane fungovať, musí Váš podnet promptne riešiť, lebo to tak má stanovené v zmluve.
  • To mnohých našich klientov upokojuje, vedieť, že ak by sa náhodou čosi prihodilo, nebudú musieť dlho bezradne čakať.

Nech sa už rozhodnete akokoľvek, prenajatím či zakúpením elektrickej polohovateľnej postele si jednoznačne zjednodušíte domácu ošetrovateľskú starostlivosť a spríjemníte život tak imobilnému členovi domácnosti ako aj sebe.

Keďže pomerne jednoducho budete schopný pohybovo nesúčinnú osobu polohovať, šetríte si i vlastné zdravie. Z vlastných skúseností vieme, aj keď sa to tak na začiatku nejavilo a nik sme na to nemysleli, lebo pre svojich milovaných je človek automaticky často ochotný obetovať sa a spraviť aj to posledné, nemysliac na seba, mnohí z nás počas opatrovania skončili v rukách ortopédov a fyzioterapeutov, kým sme začali opätovne normálne fungovať.

Tým, že si viete človeka operatívne prisunúť, keď ho idete kŕmiť, keď mu idete ostrihať nechty, pomasírovať nohy, keď chce pozerať televíziu a i. a nemusíte ho mať stále vo výške 40 cm (čo je štandardná výška postele), Vaša chrbtica sa Vám za to naozaj poďakuje.

Pokiaľ máte nejaké nejasnosti či otázky, neváhajte sa nám ozvať. Sme tu pre Vás na bezplatnej infolinke: 0800 199 060. Už 20 rokov s nami. Váš Velcon.

Zanechať prvý komentár