Ktoré prepravky sú vhodné na skladovanie potravín

prepravky

Správny výber prepraviek na skladovanie (ale aj dopravu) potravín je kľúčový pre zachovanie ich kvality, bezpečnosti a čerstvosti. Existuje niekoľko typov prepraviek, ktoré sú špeciálne navrhnuté na skladovanie potravín (napr. prepravky na ovocie a zeleninu) a spĺňajú prísne štandardy hygieny a bezpečnosti potravín. Väčšinou však ide o robustné výrobky, ktoré sú schválené na styk s potravinami.Keďže sú stohovateľné, ľahko sa prepravujú a ergonomické rukoväte umožňujú prenášať jednotlivé výrobky.

Existujú tiež ľahšie prepravky s perforovanými stenami

Prepravky s perforovanými stenami umožňujú prúdenie vzduchu, čo je dôležité pre skladovanie čerstvých potravín, ako sú ovocie a zelenina. Tento typ prepraviek pomáha udržiavať optimálnu ventiláciu a znižuje riziko hromadenia kondenzácie, ktorá by mohla spôsobiť skazu potravín. Sú teda ideálne na prepravu a skladovanie chleba a pekárenských výrobkov. Prepravné koše sú dokonale priepustné pre prúdenie vzduchu, preto chlieb a pečivo zostávajú čerstvé a dlhšie použiteľné.

Perforované sú aj debničky na zeleninu, ktoré sa dajú navzájom prepojiť a sú kompatibilné aj so systémami pooling. Samozrejmosťou je, že plastové prepravky na ovocie a zeleninu od bekuplast.sk sú schválené na styk s potravinami.

Z HDPE (potravinársky plast) sú vyrobené aj boxy na mäso a hydinu, ktoré sú hygienické a ľahko sa čistia. Bekuplast ponúka nekomorové boxy na mäso a údeniny a kontajnery na hydinu so štandardizovanými rozmermi dna. Sortiment zahŕňa aj boxy na červené mäso a prepravky na parené klobásy.

V neposlednom rade sa tu musíme zmieniť o plastových prepravkách na minerálnu vodu a nápoje. Plastové prepravky s priehradkami spoľahlivo chránia krehké obaly pretože pri ich výrobe sa používa vysokohustotný polyetylén HDPE, ktorý je trvanlivý a odolný voči poškodeniu, a zároveň umožňujú efektívne využitie ložného priestoru počas prepravy. Možnosť výberu plných prepraviek, ako napr. v prípade https://www.bekuplast.sk/ nám okrem toho umožňuje použiť viacfarebnú potlač alebo displeje na lepšie vystavenie výrobku.

Nemôžeme zabudnúť aj na možnosť označenia a sledovania

Pre efektívnu správu skladovania potravín je výhodné používať prepravky s možnosťou jednoduchého označenia a sledovania obsahu. To umožňuje ľahké identifikovanie potravín, sledovanie ich doby trvanlivosti a obmedzenie plytvania.

Pri výbere prepraviek na skladovanie potravín je dôležité brať do úvahy typ potravín, ktoré budú skladované, a špecifické požiadavky na hygienu a bezpečnosť. Správne prepravky pomáhajú chrániť potraviny pred kontamináciou, udržujú ich čerstvé a predlžujú ich trvanlivosť.

Zanechať prvý komentár