Prečo si vybrať saténové obliečky

Satén je nádherná, prírodná, lesklá látka vyrobená z bavlny. Satén sa prvýkrát objavil v Číne a bol vyrobený z prírodného hodvábu.

Saténové obliečky

Po vstupe do Európy v stredoveku ako posteľná bielizeň si to mohli dovoliť len vyššie vrstvy. Preto sa v jemnej saténovej obliečke môžete cítiť skutočne dôležito! Teraz je nákup sady saténových obliečok dostupný pre každého.

Saténové obliečky – obliečky, obliečky na vankúše, prikrývky – majú mnoho výhod:

1. Pevnosť materiálu. Satén je neuveriteľne pevná látka. To je obrovské plus, pretože posteľná bielizeň vydrží dlhšie a nemusíte sa obávať jej opotrebovania. Vydrží minimálne 5 rokov a pri šetrnom zaobchádzaní oveľa viac.

2. Hmatové potešenie. Tajomstvom saténu je špeciálna väzba z vlákien. Tvrdšie vlákna sú umiestnené na zadnej strane a mäkké, tenké a spracované – na prednej strane. Byť prikrytý takouto plachtou je vždy príjemné a hladkú látku bielizne na svojom tele ani neucítite!

3. Krásny vzhľad. Satén má lesklý, hodvábny vzhľad a vyzerá veľkolepo v akejkoľvek kombinácii farieb.

4. Bezpečnosť používania. Satén nespôsobuje alergie a neakumuluje statickú elektrinu.

Vlastnosti starostlivosti o tkaniny

Ďalšou výhodou používania saténových obliečok je jednoduchá starostlivosť o látku. Prvýkrát je žiaduce prať v jemnom režime pri nízkych teplotách – 35 stupňov alebo menej – týmto spôsobom sa zachová jas farby. Následné pranie sa vykonáva pri teplotách do 45 °C s použitím práškov a gélov na bavlnené výrobky. Vhodné syntetické alebo organické.

Saténové výrobky by sa mali ihneď po umytí vysušiť, vopred narovnať a potom pretrepať. Výrobky sa oplatí otočiť, ak ich vysušíte na ulici – zachová sa sýtosť farieb. Látka dobre drží tvar a nevyťahuje sa, čo zjednodušuje proces sušenia.

Zhrnieme dôvody, prečo si vybrať saténové obliečky. Ide o obľúbený a všestranný materiál na posteľnú bielizeň, ktorý je príjemný na dotyk, nespôsobuje ťažkosti pri starostlivosti, má estetický vzhľad a môže ozdobiť vašu posteľ. Táto plachta je zisková (kvôli vysokej kvalite vydrží čo najdlhšie) a bezpečná (nepoškodí vaše zdravie). Obliečky z tohto materiálu nikdy nesklamú: priatelia prišli stráviť noc alebo sa rozhodnete otvoriť svoj hotel a vybrať si materiál na obliečky v izbe – satén bude tou najlepšou voľbou!

Zanechať prvý komentár