Ako si vybrať dekoračné vankúše do obývačky

Dekoračné vankúše nie sú len pohodlím hostí a majiteľov domu, ale aj dekoráciou miestnosti. Ak je každý vankúš na pohovke vybraný správne, interiér bude vyzerať harmonicky a útulne. Ale ak k tejto voľbe pristupujete chaoticky, môžete pokaziť aj krásny a drahý interiér.

Reklamny clanok

Prečítajte si pár užitočných rád, ako vybrať tie správne dekoračné vankúše do obývačky a váš domov sa stane útulným a štýlovým.

Jeden alebo dva malé vankúše na veľkej pohovke budú vyzerať osamelo a trápne. Áno, ako keby neboli vybraní do konkrétnych podmienok, ale jednoducho sa prvé, čo padli do oka. Ak je vo vašej obývačke veľká pohovka a priestranné kreslá, vyberte si vankúše vhodnej veľkosti a malé nechajte na kompaktný nábytok.

Napriek tomu, že dizajnéri niekedy odporúčajú kombinovať rôzne tvary vankúšov na rovnakej ploche, stále sú najobľúbenejšie štvorcové vankúše. Ich výhody:

Internetový obchod www.dekorstudio.sk ponúka veľký výber takýchto obliečok na vankúše – tu určite nájdete to, čo potrebujete.

Harmónia farieb a štýlu

Úspešne skombinovať farby v miestnosti nie je ľahká úloha, ale všetko sa dá naučiť. Základné pravidlá:

• Ak má pohovka alebo kreslo vzorovaný poťah, ozdobte ho obyčajnými vankúšmi, ktoré opakujú jednu z farieb vzoru. A naopak: dekoratívne obliečky na vankúše so vzorom sa najlepšie hodia k obyčajnému nábytku.

• Farba vankúšov môže byť viazaná nie na pohovku, ale na dekoráciu miestnosti – tapetu, koberec, nástenné hodiny. Dekoratívne prvky rovnakej farby vytvoria pocit harmonického priestoru.

• Do obývačky zariadenej v štýle minimalizmu, škandinávskeho alebo ekologického štýlu sú vhodné vankúše s geometrickým alebo rastlinným vzorom, ale aj obyčajné: pastelové, tmavé a prírodné farby.

• Nadýchané obliečky na vankúše a vtipné kresby sú vhodné do obývacej izby iba vtedy, ak sú v jej interiéri podobné dekoratívne prvky. Lepším miestom je pre nich spálňa alebo detská izba.

Nezabudnite tiež, že pomocou svetlých vankúšov môžete rýchlo a lacno osviežiť ponurý interiér. A je to tiež skvelý spôsob, ako sa rozveseliť, keď je vonku chladno a šedo.

Skutočné šťastie sa nenachádza len vo veľkých úspechoch, ale aj v príjemných maličkostiach. Ako napríklad pohodlné dekoračné vankúše. Obklopte sa nimi a váš domov sa rozžiari novými farbami.

Zanechať prvý komentár