Tieto výkonné mixéry zvládnu polievky, detskú stravu, ohrev a ďalšie

Váš mixér pravdepodobne práve teraz odpočíva v jednej zo skriniek vašej kuchyne, nevyužitý a podhodnotený. Bude to zrejme preto, že zastarané modely dokážu svojim majiteľom poskytnúť len obmedzené možností: smoothies, mliečne koktaily, detskú výživu a možno niekoľko ďalších nudných zmesí, podobných týmto.

Vedeli ste, že vynikajúcu horúcu polievku môžete pripraviť aj s mixérom? Pravdepodobne nie, pretože váš starý mixér to nedokáže. Viete si predstaviť aké ďalšie možnosti ponúka úplne nový prírastok do vašej kuchyne – moderný mixér?

Všetko od vytvárania mrazených pochúťok, po akých len vaše srdce túži, až po rovnomerné miešanie cesta… Môžeme vás uistiť, že po prečítaní nasledujúcich riadkov budete mať 6 dobrých dôvodov, prečo by mal byť vo vašom nákupnom košíku úplne nový stolný mixér.

Mixery
zdroj: Lukas Gojda/shutterstock.com

1.   Horúca polievka bez sporáka

V našom zozname dôvodov, prečo musíte investovať do lepšieho mixéra, je na prvom mieste jednoduchšia a rýchlejšia príprava polievky. Frikcia medzi lopatkami mixéra vám umožní dostať polievku na servírovaciu teplotu priamo v nádobe mixéra.

Povedzme, že máte chuť na krémovú brokolicovú polievku; pridajte ingrediencie do mixéra, nechajte frikciou rozohriať obsah a jednoducho zmes rozmixujte. Mixujte dohladka a pridajte do hrnca s vývarom, ak nechcete, aby bola úplne krémová.

2.   Mrazené dobroty za pár sekúnd

Keď sa povie mixér, možno vám napadnú len smoothies a džúsy, ale môžete pripraviť aj množstvo mrazených pochúťok – nebojte sa byť kreatívny pri príležitostiach na občerstvenie.Napríklad krém s mrazenými ovocím, mliekom a proteínovým práškom je skvelou možnosťou. Vložte mrazené ingrediencie do mixéra a za pár sekúnd budete mať hotovú pochúťku.

3.   Pomeľte orechy, kávu a iné

Nasypte kávové zrná do mixéra a pomelte! Je to také jednoduché. Asi hrsť zŕn sa bude rovnať dvom polievkovým lyžiciam mletej kávy. Ak nemáte kuchynský robot na mletie orechov, mixer niekoľkokrát rýchlo zapnite a vypnite, aby ste orechy dostali na požadovanú veľkosť. Túto metódu si, ako rýchly spôsob riešenia tohto zadania, zamilujete.

4.   Miešajte cesto

Palacinky, vafle, koláče, sušienky, chleby a muffiny sú vo vašej budúcnosti – s investíciou do nového mixéra. Vitamix dokonca vydal aj receptár na prípravu cesta pomocou mixéra, pričom jedným z jeho odporúčaných receptov sú cmarové palacinky. Všetko, čo potrebujete je cmar, vajcia, soľ, cukor, múka a sóda bikarbóna. A za chvíľu máte na stole jemné a nadýchané palacinky.

5.   Hodvábne hladké pyré

Pripravte si napríklad skvelé jahodové pyré pomocou mixéra. Najlepšie na ňom je, že ho možno použiť ako polevu, omáčku alebo vrstvu na mnohé dezerty, či už je to pečená torta, alebo cheesecake. Jednoducho vložte jednu polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 1/2 šálky vody, 0,5 kg jahôd a šesť polievkových lyžíc kryštálového cukru do mixéra a zaistite veko. Zapnite a postupne zvyšujte rýchlosť až na najvyššiu a mixujte jednu minútu.

6.   Jednoduchá kreácia koktailov

Vďaka mixérom je príprava kokteilov oveľa jednoduchšia a oveľa zábavnejšia. Pripravte si napríklad vlastnú Pina Coladu. jahodové daiquiri a mrazené margarity. Len sa uistite, že máte vyvážený pomer ľadu a tekutín a môžete začať. Začnite s rovnakým pomerom a potom pridajte trochu viac ľadu, aby ste dosiahli hustejšiu konzistenciu.

Pinacolada
zdroj: Goskova Tatiana/shutterstock.com

Mixér mohol byť v minulosti luxusom, ale teraz je nevyhnutnosťou. Existuje toľko modelov mixérov s rôznymi funkciami a vychytávkami. Bežný mixér z momentálnej ponuky trhu však dokáže splniť prakticky všetky vaše potreby. Je to výnimočný kúsok, ktorý musíte mať vo svojej kuchyni, pretože vám výrazne uľahčuje život. Ak by sme však mali pomenovať, ktorý je najlepší stolný mixér, máme pre vás dva tipy, ktoré rozhodne nesklamú. Prvým je model Tescomy, nazvaný príznačne PRESIDENT a ktorý sa dokonca predáva aj s označením „polievkovar“ a druhým, náš absolútny favorit Klarstein Herakles 4G, ktorý vám radi predstavíme aj detailnejšie.

Klarstein Herakles 4G

Mixér Klarstein je kompletne ovládaný prostredníctvom obľúbeného LED displeja. Používateľ má možnosť manuálneho nastavenia rýchlosti aj doby miešania. Otáčky je možné regulovať v krokoch po desať pomocou rôznych stupňov výkonu od 150-250. Doba miešania sa môže meniť v 5 sekundových krokoch. Maximálny čas chodu sú 2 minúty. Na pravej strane displeja nechýba ani praktická pulzná funkcia. Kvalita a možnosti, ktoré sú inak známe len zo stojanových mixérov Bosch.

Plastová nádoba mixéra bez obsahu BPA s objemom 2,0 litra je ideálna pre rodiny a používateľov, ktorí chcú pripravovať väčšie množstvá. Dá sa veľmi jednoducho umiestniť na motorovú jednotku a vďaka pogumovanému konektoru sedí veľmi stabilne a pevne bez akejkoľvek vôle. Nádoba mixéra je vybavená 6 čepeľami z nehrdzavejúcej ocele. Veko s praktickým integrovaným plniacim otvorom umožní pridanie ďalších prísad kedykoľvek počas procesu mixovania.

Príslušný nástavec na veko nie je možné použiť ako dávkovaciu nádobku z dôvodu chýbajúcej meracej stupnice, avšak odmerná stupnica na okraji nádoby (2,0 l) je zákaznícky veľmi príjemná. Veľmi dôležitým doplnkom je dodávaný tamper, ktorý presne sedí aj svojou dĺžkou.

klarstein-herakles
zdroj: pinterest.com

Vlajková loď výrobcu ponúka výkon 1500 wattov, ako aj až 35 000 otáčok za minútu pri mixovaní, ktoré robia z tohto zariadenia skutočne silný stroj na úrovni mixéra Ultratec.

Bezpečnosť

V minulosti sme mali veľmi odlišné skúsenosti s mixérmi Klarstein z hľadiska bezpečnosti. Napríklad Herakles Touch dokázal veľmi dobre splniť všetky požiadavky, zatiaľ čo modely 3G a 5G majú stále stúpajúci potenciál. S Klarstein 4G si rozhodne užívame pevné uchytenie nádoby na mixovanie. Nie je tu priestor na manévrovanie, takže používateľ sa môže cítiť veľmi bezpečne. Pozitívne treba vyzdvihnúť aj ochranné prvky v podobe ochrany proti prehriatiu a prepäťovej ochrany.

Čistenie

Čistenie mixéra Klarstein je hračka. Rovnako ako u takmer všetkých vysokovýkonných mixérov sa čistenie dá s trochou skúseností vykonať za menej ako 1-2 minúty. Jednoducho naplňte 2,0-litrovú nádobu mixéra do tretiny vodou, pridajte kvapku prostriedku na umývanie riadu a nechajte mixér bežať niekoľko sekúnd na strednú, alebo vysokú úroveň. Takto môžete odstrániť väčšinu zvyškov. Odolné nečistoty na samotnom mixéri veľmi ľahko odstránite teplou vodou a mäkkou handrou.

Klarstein Herakles G4 v kocke

 

Mixér ponúka:

  • veľkú kapacitu
  • vysoké výkonové charakteristiky
  • stabilitu miešacej nádoby
  • nádobu mixéra bez BPA
  • LED displej
  • variabilnú reguláciu rýchlosti
  • variabilnú časovú regulácia
  • zodpovedajúci tamper
  • jednoduché čistenie
  • stabilitu celého stroja
  • ochranu proti prehriatiu, ochranu proti prepätiu
  • priestor pre kábel

Vo všeobecnosti mixér Klarstein ponúka skvelé výsledky mixovania. Dobre si rozumie aj so zelenými ingredienciami. Okrem toho je jeho obsluha jednoduchá a konštrukcia stroja je dobre štruktúrovaná a veľmi prehľadná. Svojimi vlastnosťami (vrátane plniaceho otvoru) vie potešiť na celej čiare.

Odporúčanie na záver

Ak ste sa po prečítaní nášho článku rozhodli kúpiť nový mixér, je dôležité sa pred kúpou opýtať a odpovedať si na niekoľko vecí, aby ste si skutočne kúpili ten správny model.

Na čo budem hlavne používať nový mixér? Na smoothies? Na polievky? Možno chcem robiť aj drvený ľad?

Aké množstvá potrebujem? Potrebujem ho len pre seba, alebo je v mojej domácnosti viac ľudí?  Koľko som vlastne ochotný minúť za mixér? Bez nastaveného finančného limitu sa vám vyhľadávanie môže rýchlo vymknúť spod kontroly, keďže výber a tým aj cenové relácie sa značne líšia.

Až po úspešnom zodpovedaní týchto otázok má zmysel rozhodnúť sa pre explicitný model.

Zdroje informácií:
https://fitnesshealth.co/blogs/lose-weight/39304580-10-reasons-you-should-purchase-a-blender

https://www.klarstein.sk/

Zanechať prvý komentár