Mestská polícia informuje – 4.týždeň

Udalosti v týždni od 23.01.2012 do 29.01.2012

Bytcan.sk- Mestská polícia informujePríslušníci Mestskej polície Bytča pravidelne v pracovné dni zabezpečujú prechody pre chodcov v prímestských častiach Malá Bytča, Hliník nad Váhom, na ulici Mierová a na ulici Lániho v takom rozsahu aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia najmä žiakov a študentov, ktorí prichádzajú v ranných hodinách do škôl.

Na základe požiadavky Policajného Zboru SR Mestská polícia Bytča zabezpečuje v poobedňajších hodinách ďalší prechod pre chodcov, ktorí sa nachádza na ulici 1. mája pri závode Kinex.

zabezpečovanie prechoduzabezpečovanie prechoduzabezpečovanie prechoduzabezpečovanie prechodu

Mestským policajtom sa v uplynulý týždeň podaril husársky kúsok, keď počas dvoch rôznych dní zadržali tú istú osobu, ktorá sa dopúšťala protiprávneho konania. Jednalo sa o 46-ročného Ľuboša G. z Bytče, ktorý v prvom prípade odcudzil z kostola v Bytči pokladničku s finančnou hotovosťou. Mestskí policajti prípad riešili na základe oznámenia, kedy nebola známa totožnosť osoby, ktorá pokladničku z kostola odcudzila. Vlastným šetrením bolo jednoznačne preukázané, že skutku sa dopustil Ľuboš G., ktorý sa priznal, ukázal, kde pokladničku zahrabal, na základe čoho policajti dodatočnou ohliadkou pokladničku našli a vrátili správcovi fary. V druhom prípade opäť zadržali Ľuboša G., ktorý sa úmyselne po záverečnej nechal zamknúť v jednej z pizzerii v Bytči, kde konzumoval až do ranného príchodu personálu alkohol. Mestskí policajti vykonali základné procesné úkony, a keďže vzniklo podozrenie z trestného činu, vec aj so zadržaným Ľubomírom G. bola odstúpená štátnej polícii.

zadržanie osobyzadržanie osobyzadržanie osobyzadržanie osobyzadržanie osoby

Na základe oznámenia oznamovateľky z obce Pšurnovice mestskí policajti riešili prípad poškodenia oplotenia rodinného domu pri odhŕňaní snehu pracovníkmi Okresnej správy ciest v Bytči. K poškodeniu oplotenia oznamovateľky došlo na základe neopatrného a neodborného odhŕňania snehu z miestnej komunikácie. Vec je v štádiu šetrenia.

poškodenie oploteniapoškodenie oplotenia

Ing. František Posluch 
náčelník MsP Bytča

 

 

Zdroj: www.bytca.sk

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár