Mestská polícia informuje – 6.týždeň

Udalosti v týždni od 06.02.2012 do 12.02.2012

Bytcan.sk- Mestská polícia informujeMestská polícia Bytča venuje značnú pozornosť prevencii a práci s mládežou. V súčasnej dobe preventisti prezentujú nový preventívny projekt zameraný na záškoláctvo, výtržníctvo v školách a správanie sa žiakov a študentov k pedagógom.

Projekt vznikol na základe neustále sa opakujúcich a stupňujúcich problémov medzi študentmi a pedagógmi, nielen na stredných ale aj na základných školách. Cieľom projektu je poukázať na potrebu riešenia nevhodného správania žiakov a študentov a v mnohých prípadoch aj na bezmocnosť učiteľov.

práca s mládežou

Prvá prednáška sa uskutočnila na základe požiadavky VÚC Žilina, a to pre žiakov Základnej školy v obci Veľké Rovné časť Ivor.

práca s mládežou

Druhá prednáška bola odprezentovaná taktiež v obci Veľké Rovné na druhej Základnej škole.

práca s mládežou

O projekt prejavili žiaci veľký záujem.

Preventisti Mestskej polície Bytča počas prezentácie projektu boli veľmi milo prekvapení, aký záujem zo strany žiakov projekt vyvolal. Počas diskusie mestskí policajti odpovedali na veľmi zaujímavé otázky, ktoré sa žiaci pýtali. Na základe položených otázok a záujmu o projekt je vidno, že aj žiaci základných škôl sa snažia prehĺbiť si svoje právne vedomie, svoje práva, ale aj povinnosti smerujúce hlavne k základnej školskej dochádzke a správaniu sa k pedagógom. S týmto projektom budú mestskí policajti oboznamovať žiakov a študentov v rámci celého okresu Bytča.

Počas uplynulého týždňa neboli zaznamenané mestskou políciou žiadne závažné ani mimoriadne udalosti. Bežný výkon služby je zameraný na ochranu života a zdravia občanov, ako aj majetku. Bežné dopravné priestupky, ktoré mestskí policajti zaznamenávajú majú klesajúci charakter. Dodržiavanie zákona a VZN mesta Bytča je na požadovanej úrovni. Činnosť mestských policajtov sa takto odzrkadľuje aj na bezpečnostnej situácii celého služobného obvodu.

výkon služby

Ing. František Posluch 
náčelník MsP Bytča

 

 

Zdroj: www.bytca.sk

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár