Mestská polícia informuje – 8.týždeň

Udalosti v týždni od 20.02.2012 do 26.02.2012

Bytcan.sk- Mestská polícia informujeMestskí policajti aj uplynulý týždeň zabezpečovali v rámci celého služobného obvodu riadenie dopravy a asistenciu pracovníkom technických služieb pri odpratávaní snehu.

Mestský úrad Bytča pripravil pre obyvateľov a návštevníkov mesta fašiangový sprievod a „pochovávanie basy“. Keďže sprievod prechádzal celým Námestím a ďalšími ulicami, bolo potrebné zabezpečiť riadenie dopravy, ktorú zabezpečovali príslušníci mestskej polície. Celá akcia prebehla bez akýchkoľvek problémov.

fašiangy v meste Bytčafašiangy v meste Bytča

Tesne pred 23.00 hod. hliadka mestskej polície obdržala oznam, že k železničnej trati uteká muž, ktorý chce spáchať samovraždu. Mestskí policajti sa ihneď odobrali na miesto a na Váhovom moste nad železničnými koľajami zbadali muža, ktorý chcel spáchať samovraždu skokom pod vlak. Hliadka s mužom komunikovala až do okamihu, kedy mu zabránili v spáchaní samovraždy. Po predvedení na MsP Bytča bolo zistené, že sa jedná o 52 – ročného muža z Bytče. Následne mu bola privolaná rýchla zdravotnícka pomoc, ktorá ho odviezla na vyšetrenie.

muž na moste

Počas hliadkovej služby mestskí policajti našli na ulici Štúrovej na zemi ležať neznámeho muža, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Po privolaní rýchlej zdravotníckej pomoci z dôvodu podozrenia, že  môže mať vnútorné zranenia, bolo zistené, že sa jedná o 23 – ročného muža z Veľkého Rovného.

muž pod vplyvom alkoholu

Aj napriek tomu, že sa oteplilo, neustále sa stretávame s prípadmi, kedy osoby pod vplyvom alkoholu vyhľadávajú miesta, kde chcú prespať. Bolo tomu tak aj v piatok minulý týždeň, kedy mestskí policajti pred 22.00 hod. boli privolaní do priestorov čakárne pohotovosti v poliklinike v Bytči, kde sa nachádzal 55 – ročný muž zo Štiavnika v značne podnapitom stave. Tento muž značne zapáchal a nerešpektoval výzvy službu konajúcej sestry. Hliadka mestskej polície tohto muža vyzvala, aby opustil priestor polikliniky, čo aj rešpektoval.

zapáchajúci muž

So zlepšovaním počasia a topením snehu vznikajú rôzne povodne. Hliadky mestskej polície neustále monitorujú potok Petrovičku, rieku Váh, ako aj iné zdroje, kde vzniká obava pred zatopením. Doposiaľ nebola zaznamenaná žiadna udalosť spojená so zvýšenou vodnou hladinou. Bežné udalosti sú ihneď riešené v spolupráci s hasičmi.

topiaci sa sneh

Mestskí policajti denne zasahujú pri odchyte túlavých psov. V mnohých prípadoch sa stane, že sa nejedná o túlavých psov, ale o psov, ktorí za rôznych okolností opustia svoje teritórium. Takto tomu bolo aj v prípade odchytu veľkého psa, ktorý sa voľne pohyboval tesne po polnoci po ulici Družstevnej.  Keďže majiteľ sa nachádzal v zahraničí, odchytený pes bol odovzdaný jeho susedovi, ktorý ho umiestnil do koterca.

zatúlaný pes

Ing. František Posluch 
náčelník MsP Bytča

 

 

Zdroj: www.bytca.sk

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky