Mestská polícia informuje – 13.týždeň

Udalosti v týždni od 26.03.2012 do 04.04.2012

Bytcan.sk- Mestská polícia informujeMestskí policajti zameriavajú svoju činnosť aj na kontrolu majetku mesta, hlavne na poškodené a nefunkčné veci tak, aby pracovníci technických služieb mohli ihneď zabezpečiť ich funkčnosť. Naposledy to bola poškodená lampa na námestí a havarijný stav inžinierskej siete.

poškodená lampa

oprava sietí

Vzhľadom na to, že v mesiaci marec došlo opakovane na území SR ku vzniku požiarov následkom vypaľovania trávy a neopatrnou manipuláciou s ohňom vo voľnej prírode, mestskí policajti pripravili v rámci prevencie prezentáciu o požiaroch. Počas prezentácie boli žiaci základných škôl upozornení na závažnosť následkov a vzniku požiarov práve v tomto období. Pevne dúfame, že aj takáto preventívna činnosť nám napomôže eliminovať riziká spojené s takýmto jarným fenoménom.

protipožiarna prevencia

protipožiarna prevencia

V rámci výkonu hliadkovej služby mestskí policajti našli pri kanáli v Bytči pohodené dva motocykle, ktoré boli bez evidenčných čísiel. Vzhľadom na dôvodné podozrenie z krádeže resp. neoprávneného užívania boli motocykle zaistené. V uvedenej veci prebiehajú ďalšie úkony.

nájdený motocykel

nájdený motocykel

Opäť sa v meste vyskytol predajca zemiakov bez náležitých povolení k predaju. Predajca bol upozornený na podmienky predaja na území mesta a ďalší predaj mu bol zakázaný.

nepovolený predaj

Na základe oznamu občanov hliadka Mestskej polície preverila oznámenie, že v lokalite rieky Petrovičky a Váhu pri chatkách sa má nachádzať osoba, ktorá vykopáva optický kábel. Hliadka na mieste zistila, že v uvedenej lokalite sa nachádza osoba, ktorá vykopáva zo zeme staré kovové lano za účelom odovzdania do zberu. Oznam občana nebol potvrdený.

 

lano

Ing. František Posluch 
náčelník MsP Bytča

Zdroj: www.bytca.sk

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár