Mestská polícia informuje – 14.týždeň

Udalosti v týždni od 05.04.2012 do 08.04.2012

Bytcan.sk- Mestská polícia informujeMestskí policajti pokračujú vo zvýšených kontrolách požívania alkoholických nápojov a omamných, ako aj psychotropných látok. Takáto kontrola bola vykonaná na Zelený štvrtok (5.4.2012) po 19. hod. v rámci celého služobného obvodu.

Do akcie boli zaradené aj mestské časti Malá Bytča, Mikšová, Hrabové, Hliník nad Váhom a Pšurnovice. Dychovej skúške sa podrobilo 17 mladistvých osôb, z ktorých dve osoby požili alkoholické nápoje. V prvom prípade sa jednalo o 15-ročnú Eriku H. z Bytče a 16-ročného Miroslava Ch. z Malej Bytče. Uvedené priestupky budú po prešetrení odstúpené k prejednaniu MsÚ Bytča.

kontrola mladistvých

kontrola mladistvých

kontrola mladistvých

V rámci prevencie a požiadavky základnej školy pripravili mestskí policajti pre žiakov krátku prednášku s názornou ukážkou práce v priestoroch mestskej polície. Žiaci prejavili záujem o prácu  kamerového systému, dokumentovanie priestupkov a celkovú činnosť operátora a hliadky mestskej polície.

 

 

prednáška školákom

prednáška školákom

prednáška školákom

Býva už pravidlom, že hliadka mestskej polície sa stretáva s podnapitými osobami, ktoré na verejnom priestranstve pohoršujú okoloidúcich. Takto to bolo aj v prípade muža spiaceho na lavičke a ďalšieho muža ležiaceho na chodníku pri kruhovom objazde.

podnapitá osoba

podnapitá osoba

Vzhľadom na to, že je potrebné udržať v meste čistotu a zabraňovať majiteľom psov ich venčenie na trávnatých a verejných plochách, ako aj na pieskoviskách a iných priestoroch, bola opäť vykonaná preventívno-bezpečnostná akcia zameraná na kontrolu venčenia psov v celom služobnom obvode. Počas akcie boli zistené viaceré porušenia VZN o venčení psov. Všetky porušenia boli vyriešené na mieste uložením blokovej pokuty.

kontrola venčenia psov

Ing. František Posluch 
náčelník MsP Bytča

Zdroj: www.bytca.sk

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár