MsP Bytča informuje – 33.týždeň 2012

Udalosti v týždni od 13.08.2012 do 19.08.2012

Bytcan.sk- Mestská polícia informuje

Keďže celé leto sa konajú v meste Bytča a jeho prímestských častiach rôzne kultúrne a športove podujatiamestský policajti sa podieľajú na udržiavaní verejného poriadku počas konania týchto akcií.

Počas výkonu služby zistila hliadka mestskej polície poškodené vypínače a reproduktory na budove ZŠ na ul. Mieru. Vandali, ktorí poškodili školský majetok si pri tom asi neuvedomili, že im môže ísť aj o život, lebo vypínače boli pod elektrickým napätím. Svojim konaním neohrozili iba seba, ale aj deti, ktoré sa počas prázdnin hrávajú v areáli ZŠ.

poškodené vypínačepoškodené vypínače

Napriek neustálym kontrolám požívania alkoholických nápojov mladistvými a maloletými osobami sa opakovane vyskytujú prípady, keď takéto osoby sú pod vplyvom alkoholu. Naposledy takýto prípad mestský policajti zaznamenali dňa 17.8.2012 vo večerných hodinách na ul. Lombardiniho, keď bolo dychovou skúškou zistené požitie alkoholu v množstve 0,07 mg/l u mladistvej A.B. z Bytče.

kontrola mladistvých

Dňa 18.8.2012 vo večerných hodinách obdržala hliadka mestskej polície oznam, že v jednom z miestnych pohostinstiev osoba obťažuje a slovne napáda hostí. Oznam bol okamžite preverený a na mieste bolo zistené, že v pohostinstve sa nachádza J.P. z Bytče, ktorý je pod vplyvom alkoholu a slovne hrubo napáda ostatných návštevníkov. Nakoľko J.P. neuposlúchol opakované výzvy hliadky mestskej polície, bol za použitia donucovacích prostriedkov predvedený na útvar mestskej polície za účelom podania vysvetlenia.

Počas hliadkovania na území mesta mestská polícia zaznamenala priestupok proti VZN mesta č. 7/2008 – znepríjemňovanie života spoluobčanov dymením na ul. Rázusovej, kde majiteľ pozemku pri prácach okolo svojho domupálil staré drevené dosky na záhrade. Priestupok bol na mieste riešený napomenutím.

pálenie dosiek

Zdroj: www.bytca.sk

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár