V Jesienke pribudnú nové byty

Jesienka BytčaV najbližších dňoch sa v objekte Jesienka začne rekonštrukcia spoločenských priestorov na druhom a treťom poschodí. Po tejto rekonštrukcií vznikne šesť nových bytových jednotiek pre sociálne odkázaných a starších občanov. Prvý nájomníci by sa mali sťahovať do zrekonštruovaných priestorov už koncom tohto roka.

Rekonštrukciu Jesienky schválili poslanci mesta uznesením 40/2013 na svojom aprílovom zasadnutí. V rozpočte odsúhlasili použiť z rezervného fondu sumu 70.000,- €. Vo verejnej súťaži sa podarilo znížiť sumu na 50.000,-€, práce prevedie firma z Považskej Bystrice. Ako sa vyjadril primátor Minárčik pre Žilinské echo, existuje dohoda, že výťazná firma zamestná pri rekonštrukčných prácach našich domácich pracovníkov. Podľa jeho slov, takto mesto získa dvakrát, pretože časť mzdových nákladov a odmien za prácu zostane doma. „Pôjde o byty so sociálnym zameraním určené najmä starším spoluobčanom. Šesť bytov bude mať rozličné parametre, niektoré poslúžia aj dvojčlennej rodine, aspoň o tom hovorí ložná plocha bytov“ – dodal Minárčik.

Podľa Žilinského echa, obyvatelia novozrekonštruovaných bytov získaju nielen nové ubytovanie s vyšším štandardom, ale budú môcť využívať aj niektoré sociálne služby a možnosti, ktoré svojim klientom poskytuje zariadenie pre seniorov Jesienka. Ide najmä o spoločenské priestory, jedáleň, či kaplnku. 

Použité prostriedky sa vrátia

Na financovanie rekonštrukcie budú použité prostriedky z rezervného fondu. Podľa slov primátora Minárčíka sa použité prostriedky do rezervného fondu vrátia. Už pri schvaľovaní projektu sa vyjadril, že do nových bytových jednotiek presťahujú nájomníkov, ktorí sú dlžníci a za podmienok, ktoré schváli Mestské zastupiteľstvo byty vo vlastníctve mesta predajú (Ul. Hlinícka, Ul. Hurbanova) – viď zápisnica zo zasadania MZ. Tým sa použité prostriedky vrátia, dokonca sa môžu navýšiť.

 

Zdroj foto: google.sk

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky