Stavanie mája

Stavanie mája Bytča 2014Dňa 30. apríla 2014 sa na Námestí SR v Bytči tradične konalo Stavanie mája. Tradíciu Stavanie mája sme v našom meste založili pred 3 rokmi. Ako každý rok, aj teraz máj na radosť všetkým dievčatám a ženám mesta postavili dobrovoľní hasiči a pracovníci TS mesta Bytča. K prítomným sa prihovoril primátor mesta p. Miroslav Minárčik, ktorý zároveň poprial spoluobčanom, aby najkrajší mesiac v roku prežili v láske a aby sa symbolika mája preniesla do ich každodenného života.

Hoci stavanie mája sa z povedomia mladých ľudí pomaly vytráca, v obecenstve ste mohli vidieť všetky vekové kategórie.  V kultúrnom programe svojím pásmom ľudových piesní vystúpili členky FS Kolárovičanka a k výbornej atmosfére hudbou a spevom prispela i dychová hudba Kolárovičanka.

Stavanie mája Bytča 2014

„Ďakujem všetkým za vydarené podujatie – účinkujúcim za krásny kultúrny program, dobrovoľným hasičom a pracovníkom TS za postavenie mája a všetkým prítomným za účasť“ povedal v závere podujatia primátor mesta p. Miroslav Minárčik.

Stavanie mája Bytča 2014

 

Text, foto: Zdenka Svrčková | zdroj: www.bytca.sk

Zanechať prvý komentár