Mesto vybuduje na kaplnke novú oddychovú zónu

Oddychova zona BytčaV rámci oddychovej zóny vyrastie v lokalite „na Kaplnke“ korčuliarsky a cyklistický okruh. Povrch pred Božou mukou bude zrekonštruovaný a vydláždený zámockou dlažbou a do okolia bude odvodený aj vyvierajúci vodný prameň. Už tento týždeň sa začalo s jej realizáciou a predpokladané ukončenie výstavby je koniec júna 2014, kedy by mala oddychová zóna začať slúžiť širokej verejnosti.

Korčuliarsky a cyklistický okruh bude široký 3m, so sklonom 2%. Jeho celková dĺžka bude 666m a napojený bude na zrekonštruovaný most cez rieku Petrovička. V rámci projektu bude celá dráha ako aj oddychová zóna osvetlená verejným osvetlením. Areál bude napojený na kamerový systém mestskej polície.

„Našim cieľom je vybudovať pre občanov oddychovú zónu, v ktorej by mohli zrelaxovať a zároveň si aj zašportovať. Bez toho, aby ich pri športe ohrozovali motorové vozidlá. Lokalita na kaplnke je u občanov obľúbená a našim zámerom do budúcna je vybudovať taký komplex, ako môžete poznať napríklad zo žilinského lesoparku. Vybudovanie korčuliarskeho okruhu by tak mohlo byť prvou etapou. Ak budeme mať finančné prostriedky, dobudujeme aj ďalšie oddychové zóny, ohniská, detské ihrisko.“ – povedal na Mestskom zastupiteľstve pri schvaľovaní prostriedkov potrebných na financovanie projektu primátor mesta Miroslav Minárčik.

V oddychovej zóne, ktorá vznikne vydláždením priestoru pred Božou mukou sa počíta aj s umiestnením 9 ks lavičiek. „Objekt Kaplnky v takom rozsahu ako ho v minulosti občania poznali, nie je možné znova vybudovať. Avšak v zmysle dohody s pánom dekanom bude vytvorený priestor pre umiestnenie sochy Panny Márie (pôvodne zachovaná socha) a bude možné vykonať napr.spomienkovú bohoslužbu 1-2 krát za rok, vždy pri nejakej významnej príležitosti.“ – uviedla pre bytcan.sk prednostka MÚ Ing. Alžbeta Kramarová.

„Bolo by však vhodné podotknúť, že je najmä na občanoch mesta, aby sme si chránili novo vybudovaný objekt. Nesmieme sa stavať k vandalom tak, že nás to nezaujíma. Dúfam, že to spolu pochopíme a ľudí, ktorí budú chcieť ničiť majetok nás všetkých vytesníme. Čo sa týka vašej otázky ohľadom mostného telesa, to bolo zrekonštruované v zmysle bezpečnostných noriem. Je na diskusiu a ďalšiu dohodu medzi pracovníkmi mesta Bytča a technickými službami mesta, či je potrebné niečo ďalšie do zábradlia mostného telesa vložiť alebo nie.“ – dodala.

Korculiarsky okruh Bytča

 

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky