V meste sa bude asfaltovať

V Bytči prebehne rekonštrukcia ulíc a chodníkov

Poslanci na svojom poslednom zasadaní MZ schválili druhú etapu rekonštrukcie chodníkov a ciest. Tá plynule naväzuje na už začatú rekonštrukciu, ktorá prebieha už od jesene minulého roka.

Na prvú etapu opravy miestnych komunikácií vyčlenili poslanci takmer 240.000€. Výberovým konaním sa však nakoniec podarilo ušetriť značnú čiastku finančných prostriedkov, ktoré môžu byť použité v druhej etape.

{loadmodule mod_minitekwall,Oprava miestnych komunikácií – 1.etapa}

Na prvú etapu rekonštrukcie bude z rozpočtu mesta použitých 155.000€ a hotová by mala byť do konca mája 2018. Opravená a zrekonštruovaná bude väčšina parkovísk a ciest na sídlisku, ale aj komunikácie v mestských častiach.

Druhá etapa

V druhej etape, na ktorú poslanci predbežne vyčlenili z rozpočtu 175.000€, sa dokončí rekonštrukcia chodníkov, ciest a parkovísk na sídlisku, ale aj chodníky na Dukelskej, či Hlinickej ulici. Opravená bude aj komunikácia v mestskej časti Mikšová-Beňov. Aj v druhej etape bude na rekonštrukciu použitý asfalt. Realizácia sa začne hneď po ukončení výberového konania na zhotoviteľa.

Chodníky

Oprava miestnych komunikácií v meste a jeho mestských častiach, ku ktorej sa zaviazali po voľbách poslanci a primátor mesta, sa tak začína realizovať. Nasledovať by mala ešte tretia etapa, v ktorej budú zrekonštruované aj ďalšie ulice. Tie však budú realizované pomocou zámkovej dlažby.

V galérií si  nájdete nákresy plánovaných rekonštrukcií jednotlivých chodníkov a komunikácií.

{loadmodule mod_minitekwall,Oprava miestnych komunikácií – 2.etapa}

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky