Nový autobus TSMB

Novy autobus pre TSMB Do vozového parku Technických služieb mesta Bytča (TSMB) pribudol autobus IRIS BUS-ILIADA zn. Renault. Vďaka spĺňaniu podmienok normy EURO 3, môže jazdiť aj Medzištátnu linku.  Podľa vedúceho TSMB Daniela Cigánika tento autobus skvalitní dopravu.

,,Máme tri autobusy, ktoré sú už staršie a minimálne jeden z nich bol vždy v servise, takže sme často nemohli vyhovieť požiadavkám Materských škôl, Základných škôl, športových klubov a občanov. Vďaka tomuto autobusu, bude prevoz osôb komfortnejší a bezpečnejší a verím, že nám prinesie aj úsporu financií z hľadiska servisovania“ uviedol Cigánik.

Novy autobus pre TSMB

Ako ďalej dodal, autobus, ktorý vykazoval najviac porúch, teraz budú môcť z vozového parku vyradiť. Vozidlo je už fyzicky v TSMB. Momentálne je na prevozných ŠPZ-tkách a prihlásenie na slovenské ŠPZ potrvá zhruba mesiac, potom sa môže začať používať. V autobuse je 53+2 miest na sedenie, je vybavený TV, toaletou a komfortnejšími sedačkami s bezpečnostnými pásmi.

Novy autobus pre TSMB

Autobus pokrstil aj primátor Bytče Miroslav Minárčik. „Veľmi ma teší, že na základe dobrého hospodárenia v Technických službách mesta Bytča sa nám popri novom traktore, vlečke, multikáre, osobnom automobile, nosiči kontajnerov, kosačiek a dvoch autobusov, podarilo cez verejné obstarávanie zakúpiťaj tretí autobus, ktorý spĺňa kritéria bezpečnej prepravy našich detí a občanov“ uviedol primátor.

 

Zdroj: www.bytca.sk | Zdenka Svrčková

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky