MZ hlavného kontrolóra nezvolilo

Mestské zastupiteľstvo BytčaVoľbu hlavného kontrolóra mesta, ktorú malo ešte staré zastupiteľstvo na programe 4.12.2014, sa neuskutočnila. Mestské zastupiteľstvo nebolo uznášania schopné pre neprítomnosť nadpolovičnej väčšiny poslancov, a voľba kontrolóra sa bude opakovať. Hlavného kontrolóra tak bude voliť nové Mestské zastupiteľstvo, ktoré vzišlo z volieb 15.11.2014.

Ako sa po zasadaní MZ 28.11.2014 vyjadril pre TV SEVERKA primátor Minárčik: „Nie je problém a nie je protizákonné, aby kontrolóra mesta zvolilo staré zastupiteľstvo. Ale rovnako nie je problém aby ho volilo aj nové zastupiteľstvo. Ide len o to aby sa nestalo, že Mesto Bytča nebude mať hlavného kontrolóra. Pretože sú predpísané určité termíny, do ktorých je treba tieto voľby vyhlásiť.“

Keďže 31.1.2015 sa skončí šesťročné volebné obdobie hlavného kontrolóra mesta, je v zmysle § 18a zákona č.369/90 Zb. o obecnom zriadení potrebné vykonať voľbu počas posledných 60 dní funkčného obdobia. Deň konania voľby je potrebné vyhlásiť mestským zastupiteľstvom najmenej 40 dní pred dňom konania voľby.

Vzhľadom k povinnosti dodržania vyššie uvedených zákonných termínov je potrebné vyhlásiť novú voľbu hlavného kontrolóra. Termín volieb 22. 1. 2015 budú schvalovať poslanci na svojom prvom hlasovaní. So zvoleným kontrolórom bude uzatvorená pracovná zmluva na plný úväzok od 1. 2. 2015.

Mestské zastupiteľstvo Bytča

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky