Bytčianský jarmok nebude

Na základe odporučenia Mestského zastupiteľstva z dňa 27.8.2021 a v súlade s odporúčaním Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Žilina dospelo mesto Bytča k rozhodnutiu – neorganizovať tradičný Bytčiansky jarmok ani tento rok.

Aj keď mnohým z nás bude jarmok chýbať, sme presvedčení, že ešte stále je dôležité správať sa v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19 zodpovedne a nepodceňovať riziko šírenia nákazy. Ďalším dôvodom sú aktuálne platné epidemiologické opatrenia, ktoré sa týkajú organizovania hromadných podujatí a ktoré nie je možné dodržať pri organizovaní takého veľkého podujatia. Jednými z opatrení je prekrytie horných dýchacích ciest aj v exteriéri a kapacita max. 1 000 účastníkov podujatia. 

Mesto sa aj z týchto dôvodov rozhodlo jarmok tento rok neorganizovať, nakoľko by sa ho mohol zúčastniť len tento obmedzený počet účastníkov a nie všetci, ktorí by mali záujem, čo považujeme za nefér voči ostatným spoluobčanom.

Veríme, že budúci rok bude situácia priaznivejšia a tradičné podujatia sa budú konať tak, ako sme ich roky poznali. Budeme vďační, ak verejnosť toto rozhodnutie akceptuje s pochopením a porozumením.

ZDROJ
www.bytca.sk

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky