Svetlo a tieň

Už len pár dní nás delí od jedinečného divadelného projektu Svetlo a tieň s podtitulom Divadlom k rôznym ľudským svetom. Ide o prvý ročník, ktorý sa bude konať dňa 23.10.2021 v Kultúrnom dome Bytča. Bude to deň plný zážitkových workshopov zameraných na rôzne oblasti divadla. Zámerom projektu Svetlom a tieň je pomocou realizácie vzdelávacích aktivít v oblasti divadla aktivizovať širokú verejnosť v meste Bytča. Aktívne prispieť k rozvoju a vzdelávaniu v oblasti divadla pomocou rôznych divadelných techník. Pomocou workshopov pod vedením skúsených lektorov z divadelnej oblasti sa oboznámiť s krásou a množstvom možností z divadelného sveta. Účastníci si budú môcť vyrobiť tieňové divadlo sami a tak vďaka tieňovému divadlu budú môcť nazrieť do sveta divadelnej hudby, herectva, či výtvarnej oblasti. Takýmto spôsobom vplývať nielen na rôzne stimuly, ale aj na podporu cítenia v oblasti divadelného umenia. Tieňové divadlo využiť ako spôsob vytvorenia jednoduchého divadelného prostredia: javisko, scéna, kulisy, kostýmy, výprava. Pomocou bábok v tieňovom divadle a technike improvizácie si vyskúšať spôsob vcítenia sa do rolí postáv vytvorením improvizovaného scenára.
Svetlo a tieň
Ďalším zámerom projektu Svetlo a tieň je sa pomocou kreatívneho tvorivého procesu odpútať od bežných starostí života a vniesť tak možnosť umeleckého vyžitia pre občanov z mesta Bytča a širokého okolia.
 
Prihlásiť sa je možné už teraz na kcartemoz@gmail.com / Viac informácií: https://bit.ly/30oUPm5
 
Projekt vznikol aj vďaka podpore Fond na podporu umenia. Ďalej vďaka podpore Mesto Bytča so zapojením Dramaťáci zo ZUŠ v Bytči zo Základná umelecká škola v Bytči a BOD – bytčianske ochotnícke divadlo. Ďakujeme

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky