5 praktických vlastností shaggy kobercov, ktoré oceníte aj vy

Prvý ošiaľ okolo shaggy kobercov nastal už v 60. rokoch za veľkou mlákou – v Amerike. Netrvalo dlho a tento trend sa dostal aj k nám. V súčasnosti sú tieto koberce veľmi žiadané a obľúbené, čo nás však vôbec neprekvapuje. Pozrite sa na všetky tie praktické benefity shaggy kobercov!

Čo je shaggy koberec?

Možno vás toto označenie trochu mätie, verte však, že ste sa so shaggy kobercom už stretli. Vyznačujú sa dlhým a veľmi hustým vlasom, vďaka čomu sú mäkkou, teplou a príjemnou “podložkou” pod nohy. Vyrobené môžu byť z luxusných prírodných materiálov, ako je vlna, flokati a bambusový hodváb alebo zo syntetiky.

Shaggy koberce

Redukcia hluku

Ak vám po dome behá kopa neposedných detí, určite oceníte huňaté shaggy koberce. Fungujú totiž ako výborná zvuková izolácia, ktorá tlmí dupot a ozvenu v miestnosti. Urobte tak zo svojho domova o niečo pokojnejšie a tichšie miesto. 

Teplo a energetická účinnosť

Príjemný moderný koberec dokáže vo vašej domácnosti urobiť poriadny rozdiel. Nielen estetický! Vďaka shaggy kobercom môžete šetriť energiu aj peniaze, pretože okrem hluku dokonale izolujú aj teplo – od podlahového kúrenia môžete teda upustiť.

Vysoká odolnosť

Shaggy koberce sú charakteristické svojou vysokou odolnosťou, a to aj pri “hustej” premávke. Všetko však závisí od správnej starostlivosti a materiálu, z ktorého sú vyrobené. Prírodné materiály majú vo všeobecnosti väčšiu odolnosť ako lacnejšie syntetické varianty.

Rozsiahla ponuka variácií

Na trhu nájdete pestrú ponuku materiálových, farebných aj veľkostných prevedení, ktoré môžete prispôsobiť vašim preferenciám a potrebám. Vhodné sú takmer do každej miestnosti, takže ich môžete jednoducho umiestniť kamkoľvek si vaše srdce žiada.

Nenahraditeľný komfort

Ak patríte k ľuďom, ktorí radi relaxujú na zemi, shaggy koberec si zamilujete. Okrem toho, jeho mäkká textúra je ideálna v prípade, ak máte doma malé deti alebo batoľatá, ktoré sa učia prvým krokom a plazia sa po zemi – huňatý koberec ich ochráni pred odreninami.

 

 

Zdroj obrázku:  Svetlana Lukienko / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky