Ako vrstviť pánsky elegantný outfit s košeľou?

Elegancia v móde je zásadová a zameraná na detaily. Stačí jeden prešľap a celý outfit vyznieva rušivo. Tak je tomu, aj keď si chystáte do práce slušivé a reprezentatívne oblečenie. Navyše vám k tomu neprispieva ani aktuálne počasie. Ráno chladno, poobede sa idete vo vrstvách roztopiť. Čo si teda dať na a pod vašu košeľu?

Ako vrstviť pánsky elegantný outfit s košeľou?

Košeľa ako hlavný bod záujmu 

Najviac situáciu sťažuje zimné počasie, keď vám košeľa nevystačí ani vo vyhrievanej kancelárii. Len sa jej okamžite nevzdávajte a nevymieňajte za polokošeľu či sveter. Už sa postupne prekonávajú aj možnosti kvalitného pánskeho oblečenia, kde sa vám na jednom mieste ponúka viacero limitovaných sérií. Istotou je, keď si dáte záležať na oblečení, ktoré nie je vhodné každému – a to či už po finančnej stránke, dostupnosti alebo po zaužívanom štýle. Nie každý muž sa predsa odhodlá kombinovať viacero prvkov. Vyžaduje si to síce isté módne zručnosti, avšak dostupných kanálov, ako sa trendy obliecť, nájdeme dnes už stovky!

Košeľa a tielka

Na košeľu nedáte dopustiť a od toho sa teda odvíja naše funkčné vrstvenie. Keď je chladnejšie, okrem košele potrebujeme dobrý základ v podobe tielok alebo tzv. neviditeľných tričiek. Pod košeľou nemožno ho vidieť, musia splývať farebne a materiálovo. Pod bielu košeľu si vyberáme tielko telovej farby, pod svetlú biele a pod tmavú tielko rovnako tmavých odtieňov.

Pozor na vyhrňovanie a krčenie tielok pod košeľou. Investujte teda do jemných, elastických zo 100 % bavlny, ktoré za chladného počasia dobre zahrejú a odvádzajú pot!

Košeľa a svetre

V podstate si môžete obliecť akýkoľvek typ elegantného pánskeho svetra. Dôraz kladieme na úpravu vo výstrihu, kde sa stretáva s golierom košele, a pri rukávoch. V prípade elegantných pánskych košieľ s dlhým rukávom môže byť rukáv od košele o niečo dlhší ako na svetri. Dbáme ale na to, aby sa dalo dobre pracovať s manžetou, napr. upravovať jej šírku.

Rozhodujúcim je aj ich zakončenie. Pri rovnom by ste sa s rukávom viac napracovali, jemne zaoblený toto ukončenie zvýrazňuje a pôsobí oveľa upravenejšie. Tento efekt podporíme úpravou širšieho goliera v užšom a zaoblenejšom výstrihu na svetri a opačne. Úzky golier necháme „rozplývať“ na obľúbenom véčkovom výstrihu.

Takto „vrstvení“ v práci určite nič nepokazíte! Alebo?!

Zdroj obrázku: George Rudy / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky