Ako sa poprať s odolnými škvrnami

Aj vy neustále bojujete s odolnými škvrnami na oblečení? Nie ste spokojní s čistotou a vôňou bielizne, ktorú ste práve vyprali? Poradíme Vám, ako sa poprať s odolnými škvrnami tak, aby bola vaša opratá bielizeň naozaj čistá a voňavá.

Ako sa poprať s odolnými škvrnami

Hlavnou úlohou pracieho prášku je odstránenie  všetkých nečistôt a škvŕn, dodanie čistého vzhľadu a sviežej vône opratej bielizni. Na trhu je dnes k dispozícii množstvo typov pracích prostriedkov, každý sa používa na iný druh tkaniny, či oblečenia. Výber toho správneho typu prášku je naozaj dôležitý. Veď kto by si chcel z práčky po praní vytiahnuť prekvapenie vo forme o dve čísla menšieho svetra? Prípadne nesprávnym výberom pracieho prostriedku zničiť svoje športové oblečenie?

Najlepšou voľbou je preto staviť na kvalitné pracie prostriedky, ktoré dokážu naplniť očakávania aj toho najnáročnejšieho používateľa. Nemecká drogéria vďaka svojej kvalite patrí medzi top produkty v segmente. Nemecké pracie gély majú silnejšiu koncentráciu účinných zložiek, s ktorými dosiahnete lepšie výsledky prania, ako s bežnými pracími práškami.

Prací prášok, alebo prací gél?

V dnešnej dobe nájdeme na internete množstvo návodov, o vhodnosti použitia pracích gélov, alebo naopak pracích práškov. Kedy použiť niektorý zo špeciálnych druhov, napríklad hypoalergénnych, vhodných pre alergikov, či malé deti.  Ponuka je naozaj pestrá a aj vďaka vhodnému výberu dokážeme ušetriť množstvo prostriedkov na opakované pranie bielizne znečistenej odolnými škvrnami. Rovnako šetríme našu bielizeň voči opotrebovaniu, či strate farieb.

Použiť teda gél, alebo prášok? Prací prášok je rozhodne výkonnejší pri praní veľmi odolných škvŕn, napríklad od vína, či čučoriedok. Jeho nevýhodou je, že pri zlom dávkovaní nám na bielizni môžu zostať stopy vo forme jeho nerozpustených častí. Pracie gély sa naopak vo vode veľmi dobre rozpúšťajú, sú určené na každodenné, či časté pranie menej znečisteného oblečenia.

Nech už si vyberiete ktorýkoľvek, dôležité je, aby ste dodržali dávkovanie pre jednotlivý druh. Pri dodržaní dávkovania a výbere správneho pracieho a kvalitného pracieho prostriedku dokážeme ušetriť aj prostriedky na energie. A samozrejmosťou je aj menšia záťaž životného prostredia.

Nemecké pracie gély, či rakúske pracie prášky spĺňajú tie najprísnejšie kritéria. Aj preto vám rozhodne uľahčia popranie sa so všetkými nečistotami vašej bielizne. Tá bude po vytiahnutí z práčky nielen kvalitne vypraná a čistá, ale aj krásne voňavá a nadýchaná.

Zanechať prvý komentár