Prečo sú betónové ploty ideálna voľba

Betónové ploty sa objavili pred desiatkami rokov. Postupom času sa technológia zlepšila, ale výhody zostali rovnaké – je to pomerne jednoduchá inštalácia, odolnosť a estetický vzhľad.

betonove ploty

Betónové ploty sú vhodné do prímestských oblastí, priemyselných, obchodných a iných objektov. Vďaka moderným metódam ich výroby sú profily ešte pevnejšie a odolnejšie voči poveternostným vplyvom. Betónové profily vydržia roky bez straty pôvodného vzhľadu, sú lacné a majú mnohoraké využitie.

Na rôzne účely si môžete vybrať nasledujúce typy betónových plotov:

• monolitické;

• blokové;

• dekoratívne;

• obojstranné;

• jednostranné.

Bez ohľadu na typ sú všetky vyrobené rovnakou technológiou. Základné materiály (voda, vysokopevnostný cement, riečny piesok, kamenivo a zmäkčovadlá) sa dôkladne premiešajú. Zmes sa naleje do formy so zosilneným rámom a odošle sa na vibračný stôl na zhutnenie betónu.

Po stuhnutí sa profil vyberie z formy a nechá sa sušiť po dobu stanovenú technológiou. Tento prístup k výrobe poskytuje výhody, ktoré charakterizujú betónové ploty.

Prínos a efektívnosť použitia

Cement, ktorý sa používa pri výrobe betónových plotov, má vysokú pevnosť. To znamená, že výrobky z neho sú odolné voči mechanickému poškodeniu a atmosférickému usadzovaniu, ako aj najtrvanlivejšie a zachovávajú si svoj pôvodný vzhľad po mnoho rokov (od 15 do 50). Okrem toho betónové ploty nevyžadujú starostlivosť, pretože sa v nich nehromadí vlhkosť, prach a nečistoty.

Medzi ďalšie výhody betónových plotov patria:

• Všestrannosť – možno inštalovať na akúkoľvek pôdu a krajinu, vhodné pre osobné použitie, komerčné a priemyselné zariadenia.

• Požiarna odolnosť – betón a ďalšie prísady v jeho zložení nepodporujú horenie.

• Variabilita veľkostí – plot môže mať podľa počtu dielikov výšku 2 až 2.5 metrov.

• Ďalšou dôležitou výhodou je dostupná cena. V porovnaní s kovovými alebo drevenými betónovými plotmi sú cenovo výhodnejšie. Taktiež sa investované prostriedky vrátia dlhou životnosťou.

Okrem toho sa betónové časti dobre hodia na maľovanie, kombinujú sa s akýmikoľvek inými materiálmi zapojenými do terénnych úprav.

Pevné dosky neumožňujú hluk a vietor, neumožňujú cudzincom vidieť, čo sa deje na mieste a sú neprekonateľnou prekážkou pre túlavé zvieratá.

Zanechať prvý komentár