Poslanec Martin Kulíšek sa vzdal mandátu

Poslanec mestského zastupiteľstva v Bytči JUDr. Martin Kulíšek sa v piatok 28.4.2023 vzdal svojho poslaneckého mandátu. Ako uviedol na svojom facebookovom profile, urobil tak kvôli zmene zamestnania. 

JUDr. Martin Kulíšek prvý krát kandidoval do mestského zastupiteľstva na kandidátke KDH v komunálnych voľbách v roku 2018. Svoj hlas mu odovzdalo 788 voličov a v komunálnych voľbách v roku 2022 svoj poslanecký mandát obhájil. Vo svojom prvom, ale aj druhom volebnom období, bol členom Komisie správy majetku a podnikateľských činností. V poslaneckej lavici by ho mal nahradiť Július Kozák.

Bývalý poslanec MZ JUDr. Martin Kulíšek na svojom poslaneckom facebookovom profile uviedol:

„Ahojte priatelia.
Ako môžete vidieť v prílohe, dnes som doručil do podateľne Mestského úradu Bytča vzdanie sa poslaneckého mandátu. Keďže nechcem, aby sa po našom meste šírili zbytočné špekulácie, oznamujem vám, že vzdanie sa poslaneckého mandátu som uskutočnil výlučne z dôvodu, že môj nový zamestnávateľ vyžaduje odo mňa apolitickosť. Nakoľko som na post poslanca kandidoval na kandidátke politickej strany KDH, hoci nie som členom strany, jedinou možnosťou na dodržanie apolitickosti bolo vzdanie sa poslaneckého mandátu. Pred šiestimi mesiacmi som uvedený dôvod nemohol vedieť.


Nový zamestnávateľ mi do budúcnosti prisľúbil možnosť kandidovať na post poslanca, ale len pod podmienkou „nezávislého kandidáta“. Nie je teda vylúčené, že vás v roku 2026 poprosím o dôveru ako „Nezávislý kandidát na poslanca Mestského zastupiteľstva v Bytči“. 

Ďakujem vám za všetky vaše podnety a podporu.“

Kandidátka KDH - KV2022 Bytča

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky