Bytčan Vladimír Takáč je Majstrom Európy!

Už sme o ňom písali, patrí medzi najlepších slovenských pretekárov prekážkových behov. Niekoľkokrát sa zúčastnil majstrovstiev Európy a dokonca aj majstrovstiev sveta. Jeho byt zdobí množstvo medailí z mnohých pretekov. Minulý víkend k nim však pribudla jedna z najvzácnejších. Zlato z Majstrovstiev Európy vo fitness challenge v Španielsku!

Fitness Challenge je jediná disciplína IFBB (International Federation of BodyBuilding), v ktorej sa výkon pretekára neposudzuje podľa jeho vzhľadu, ale výhradne podľa výkonu.

V praxi to znamená počet presne zadaných cvikov v stanovenom poradí. V striktnej forme v 2 minútových intervaloch za sebou: 2min 1.cvik + 2min prestávka + 2min 2.cvik + 2min prestávka, atď. Celkovo trvá pretek pre jedného pretekára 24 minút, za jednotlivo dobre prevedené cviky sa prideľujú body. Podľa počtu sčítaných bodov sa nakoniec určí umiestnenie. Podľa náročnosti cvikov sa delia na verziu GOLD – najvyššia náročnosť, ďalej Silver, Junior, Agility.

Vlado bol členom tímu, ktorému sa podarilo vybojovať najcennejší kov v najvyššie cenenej tímovej kategórii GOLD. Spolu s ním v tíme reprezentovali Slovensko aj Michal Barbier, Miroslav Škarda, Martin Foriš, Elena Masaryková a Lenka Pivovarčíková.

Na obrázku zľava hore: Michal Barbier, Sebastian Živčák, Vladimír Takáč, Martin Foriš
dole zľava: Lenka Pivovarčíková, Elena Masaryková

Fantastickú striebornú medailu si vybojoval v singlovej kategórií MASTERS GOLD, v kategórií GOLD skončil celkovo na 5-tom mieste. V ďalších pretekoch, spoločne s mladým talentovaným juniorom Sebastiánom Živčíkom (19r.), v kategórií PAIRS GOLD MEN skončili na výbornom štvrtom mieste!

A ako hodnotí sám Vlado svoju účasť na ME: „Bol to pre mňa neuveriteľný zážitok, zároveň aj obrovská škola. Vyhrať s tímom zlatú medailu, pridať ďalšiu v individuálnej kategórii, napriek zdravotným komplikáciám, je naozaj super pocit. Celkovo sme sa ako výprava umiestnili na 3. mieste z 33 tímov. A to je obrovský úspech, keď si uvedomím, že niektoré výpravy mali aj 2x toľko členov, ako tá naša. Najviac si však vážim to, že som mohol oficiálne reprezentovať svoju krajinu v športe, ktorý milujem. A som rád, že budem môcť pokračovať v Budapešti na medzinárodnej súťaži. Pevne verím, že sa mi podarí  kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta, ktoré by sa mali uskutočniť tento rok v Kirgizstane.“

Skromný majster Európy Vlado Takáč patrí medzi tých športovcov, ktorí sa snažia svojim prístupom poukázať na to, že nie je dôležitý vek, peniaze, či známosti. Vždy zdôrazňuje, že nikdy nie je neskoro začať robiť to, čo niekoho baví. Podľa jeho slov sa nemusíte stať majstrom sveta, ale ak budete veci robiť srdcom, určite sa tak budete cítiť!

 

Ešte raz blahoželáme k nádhernému úspechu a ďakujeme za fantastickú reprezentáciu našej krajiny, nášho mesta.


Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky