Hydroizolácia základov: Vyberajte si vždy len kvalitné materiály

Na kvalitu svojho bývania sa nikdy nepozeráme z nadhľadu. Každý problém predsa niekde pramení – v prípade navlhnutých stien je to už v základoch, resp. býva to tá najčastejšia príčina. Rozhodne nejde len o estetický problém, keďže uzatvorené vlhké prostredie vytvára plesne a huby. Negatívne dôsledky majú teda okrem iného aj zdravotný charakter. Ako proti problému bojovať?

Hydroizolacia zakladov

Hydroizolácia základov so svojou 80-ročnou tradíciou

Zatiaľ, čo dôvody nadmernej vlhkosti v murivách sú už všeobecne známe, ten najlepší sortiment výrobkov si svoju receptúru starostlivo chráni. Len tak môže z toho časom vzplanúť 80-ročná tradícia viacúčelovej hydroizolácie základu proti tlakovej vode. Podlieha pravidelným inováciám, čím rozširuje svoje funkčné obzory – vylepšenú hydroizoláciu dokážeme naniesť buď na celú plochu, alebo ňou vyplniť menšie trhliny. Vždy však svoje účinky garantuje.

Hydroizolácia dokonca reaguje aj na aktuálne problémy, napr. keď sa mokré steny preukážu v novostavbách. A to nie preto, že by sa o probléme nahlas nehovorilo, ale pre ľahkovážnosť a šetrnosť pri zavádzaní hydroizolácie – na dnešné pomery veľmi smutný pohľad. Už len preto, že hydroizoláciu spodnej stavby vieme zabezpečiť v niekoľkých náteroch.

V univerzálnom prevedení jednozložkový izolačný materiál chráni proti tlakovej vode základy, sokle a steny pivnice. Výsledky v podobe bezspojovej izolácie vznikajú ručnou aplikáciou. Hneď po tom, čo vznikne jednoliata vrstva, sa môžeme pripraviť na ochranu domu pred zemnou vlhkosťou. Rešpektujeme odporúčané vrstvy aplikácie v dostatočnej hrúbke.

Čo bližšie charakterizuje úspešnú hydroizoláciu základov?

Musíme vychádzať z presných prepočtov v spotrebe náteru podľa aktualizovaných noriem. V takom prípade treba osloviť len špecializovaného predajcu izolácií, ktorý nezabúda ani na sortiment základných pomôcok pre zefektívnenie práce. Umožňuje to e-shop Mapeizol.sk, ktorý vie presne, kde je úspech vášho bývania. Predsa už v základoch!

 

Zdroj obrázku: Dagmara_K / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky